Kasalı, “Şüphesiz ki yaşanan felaket ülkemizin her bir vatandaşını derinden etkilediği gibi üniversite öğrencileri de bu felaket karşısında duyarsız kalmamıştır. Öğrenciler, pandemi sürecinden bu yana akademik anlamda yaşadıkları kopuklukları, ruhsal ve sosyal anlamdaki hasarları ve motivasyon kayıplarını henüz yeni telafi etmeye başlamışken, yeniden "uzaktan eğitim" kararına dönüş yapılması öğrencileri olumsuz etkileyecektir” dedi.

İzmir’de “Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu” yapıldı İzmir’de “Gastronomi ve Tasarım Sempozyumu” yapıldı

“Yeni mağduriyetler yaratılmamalı”

Ülkemizde meydana gelen, merkez üsleri Pazarcık ve Elbistan olmak üzere 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem felaketini derin bir üzüntüyle karşıladıklarını belirten Kasalı, “Hayatını kaybetmiş olan ve göçük altında yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımıza başsağlığı ve acil şifalar diliyoruz. Oluşan can kayıplarıyla birlikte maddi ve manevi yaraların bir an önce hep birlikte sarılması bütün kamuoyunun olduğu gibi bizlerin de birincil isteğidir. Bunun sağlanması adına, devletimiz tarafından alınan kararları saygıyla ve anlayışla karşılıyor, oluşan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Ancak bu kararlar alınırken yeni mağduriyetler yaratılmaması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

“Öğrencilere zarar verecektir”

Üniversitelerin sadece bireylere bilgi ve beceri kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda ruhsal ve sosyal ihtiyaçların giderilmesine olanak sağlayan önemli kurumlar olduklarına dikkat çeken Kasalı şöyle konuştu: “Ülke olarak geçirdiğimiz bu dönemde öğrencilerin ve vatandaşlarımızın birbirlerinin desteğine belki de hiç olmadığı kadar ihtiyacı varken, uzaktan eğitim kararıyla sosyal çevrelerinden koparılması öğrencilere zarar verecektir. Bununla birlikte, öngörülemez bir felaket olması sebebiyle hazırlıksız yakalandığımız deprem felaketi deprem bölgesindeki birçok vatandaşımızın mağduriyetine yol açtığı gibi, alınan bu kararla birlikte üniversite içerisinde ve çevresinde bulunan işletmeler ekonomik anlamda ciddi bir mağduriyete uğrayacak ve oluşan zararın boyutu daha da artacaktır. Dolayısıyla yaşanan mağduriyetleri bütün toplumumuz adına en zararsız biçimde giderebilmek ve yeni mağduriyetlere sebep olmamak adına, alınan uzaktan eğitim kararının tekrar gözden geçirilmesini diliyoruz.”

Editör: Atakan Şen