Konak Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 2023 yılının ilk toplantısını meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak başlatan Başkan Batur, meclis üyelerine yıl boyu gerçekleştirdikleri özverili ve uyumlu çalışmaları için teşekkür etti. 2022’de yüzde 97’lik bir oybirliği oranı yakaladıklarını ifade eden Başkan Batur, “Öncelikle 2023 yılının sağlık, sıhhat, huzur, başarı getirmesini ve Konak Belediye Meclisinde alınan kararların, Konak halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma ayrıca bir teşekkürüm daha var. Geçtiğimiz yıl 25 oturumda 258 karar almışız. Bunlardan 248’i oybirliği, 10 tanesi oy çokluğuyla alınmış. Kararlarımızı yüzde 97’lik bir oybirliği oranıyla çıkardık. Bu uyum için tüm parti gruplarındaki meclis üyesi arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Beştepeler Sosyal Tesisi’nde sona gelindi

Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye Mahallesi’nde sürdürdüğü Beştepeler Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri inşaatında son aşamaya gelindiğini müjdeleyen Başkan Batur, “Tesisimiz hemen hemen tamamlandı. Dış çalışmalar, çevre düzeni, elektrikle ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz buna finish çalışmaları diyoruz” sözleriyle inşaatta sona gelindiğini vurguladı.

Hizmet binasına açık ihale

Konak Belediyesi’nin Basmane’de inşa edilecek yeni binasının ihalesiyle ilgili bilgi veren Başkan Batur, ay sonunda açık ihale yapılacağını söyledi. Başkan Batur, “Hizmet binasıyla ilgili ihalemizi 9 Aralık’ta gerçekleştirdik ama katılımcı firmalar muhammen bedelin çok üstünde rakamlar verdiği için ihaleyi maalesef iptal etmek zorunda kaldık. Bu ay sonuna doğru, herkese açık bir ihale gerçekleştirmek istiyoruz. Bu ihale bizim için çok önemli, umuyoruz ki katılım daha fazla olur” diye konuştu.

Yeni filo işbaşında

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, meclis açılış konuşmasının devamında Konak Belediyesi’nin aralık ayında gerçekleştirdiği çalışmaları aktardı. Yama ve asfalt çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Batur, Fen İşleri Müdürlüğüne iki yeni kamyon ve iki el silindiri; Temizlik İşleri Müdürlüğüne de beş yeni çöp kamyonu aldıklarını belirtti.

40 yıllık sorun çözüldü

Başkan Batur aralık ayında Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün çalışması ve Konak Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla Konak’ta 40 yıldır tapu bekleyen vatandaşların müracaatlarının sonuca ulaştığının da müjdesini verdi. 

İmar komisyonunda çalışılacak

Açılış konuşmasının ardından önergelere geçildi. Başkan Batur, Konak’ta doğalgaz bekleyen mahallelerin sorunlarının çözülmesiyle ilgili verilen önergede imar planlarına vurgu yaptı. Önergenin imar komisyonunda görüşülmesine karar verildi.

Denetim Komisyonu Seçildi

İnsansız yangın söndürme uçağı için çalışan öğrencilere Efes Selçuk Belediyesi'nden destek İnsansız yangın söndürme uçağı için çalışan öğrencilere Efes Selçuk Belediyesi'nden destek

Konak Belediye Meclisinin ocak ayı ilk toplantısında Belediye Kanunu’nun 25. maddesine istinaden Denetim Komisyonu üyesi seçimleri de kapalı oylama ile yapıldı. Oylama sonucunda Barış Özgen 33, İbrahim Ethem Demirci 34, Nesrin İlkutlav ve Ali Yangir 35, İsmail Özen de 37 oy alarak Denetim Komisyonuna seçildi.  Öte yandan toplantıyı CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Buca Belediyesi CHP Grup Başkan vekili Özkan Yorulmazbaş, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Deniz, MHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Kayhan Derya, Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ömer Eşki ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Editör: Atakan Şen