Ödemiş Belediyesi’nin ve Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nün destekleriyle hayata geçirilen 13’üncü Çağlayan Irmak Kütüphanesi’nin raflarına 4 bine yakın kitap konuldu. Yerli ve yabancı romanlardan, şiir kitaplarına, çocuk kitaplarından, Tübitak'ın bilimsel ve araştırma kitaplarına kadar bir çok eserin bulunduğu kütüphane, “Al götür, oku getir” prensibiyle hizmet verecek.

caglayan-Irmak_kutuphanesi_Cayli (4)
OKUMA ALIŞKANLIĞI
Haber Hürriyeti Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Irmak’ın 32 yaşında trafik kazasında kaybettiği oğlu Çağlayan Irmak’ın adının yaşatılması amacıyla sürdürülen projenin tüm köylerde, parkların içlerinde, yeni kitaplıklarla süreceği belirtildi. Kütüphane’nin açılışında konuşan İzmirli Gazeteci İbrahim Irmak, “Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, kitapların sihirli dünyasında dolaştırmak istiyoruz. Soran sorgulayan gençler yetiştirmek için, Bilgi Toplumunun oluşması için, bizce başka bir yol yok" dedi. Irmak sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki kitapları okuyup kendini yetiştiren gençlerimiz yarın doktor, mühendis, kaymakam, veteriner hatta siyasetçi olacak. Bakan ve Başkan olabilecek. Biz buraya bilim ve ilim adamlarının kitaplarını da koyduk. Onları okuyan çocuklarımız ilim ve bilim yolunda ilerleyecek. Son zamanlarda bilgisayardan dolayı çocuklarımız  kitap okumakdan uzaklaştılar.''

dd63ad49-782b-4cad-a0ea-569e1837df5d
BİR GÖNÜL İNSANI
''Biz okuyan bireyler olarak çocuklara okuma alışkanlığı kazandırabilirsek, inanın çok fazla yol alabiliriz diyen İbrahim Irmak şöyle konuştu:  ''Bu memleketi çok daha ilerilere taşıyabiliriz. 'Gelin kitaplarınızı böyle güzel projelere bağışlayın'diyorum. Yeni yeni kütüphaneler kuralım, daha çok çocuğumuzun aydınlanmasını sağlayalım.'' Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de trafik kazasında hayatını kaybeden Çağlayan Irmak'ı rahmetle andı. Projenin çok anlamlı olduğunu ifade eden Eriş, ''Yaşatmak farklı şekillerde olabiliyor. Ama bir gönül insanı, bir gazeteci olarak İbrahim Irmak'ın sevgili evladının anısını bu şekilde yaşatıyor olması anlamlı'' dedi. 

UMUT VEREN GİRİŞİM

Projeye destek veren Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Polat şunları anlattı: ''Bir öğrencimiz vasıtasıyla kendisiyle yollarımız keşişti ve 13'üncü kütüphanede bizlerin de Ege Üniversitesi olarak bir payı oldu. Ödemiş Belediyesi'nin projeye sahip çıkıp, buna ön ayak olması gerçekten duygulandırıcı ve umut verici bir girişim. Umarın diğer açılacak olan kütüphanelerde de payımız olmaya devam eder.'' Çaylı Mahallesi Muhtarı İsmail Güçlü ise, konuşmasında açılışı yapılan kütüphanenin mahallede okuma alışkanlığına katkı sunacağına inandığını kaydetti. Konuşmaların ardından çeşitli organizasyonlarla toplanan yaklaşık 4 bin kitabın yer aldığı kütüphane hizmete açıldı.

Çiğli Halk Eğitim Merkezi'nden Farkındalık Yaratacak Etkinlik Çiğli Halk Eğitim Merkezi'nden Farkındalık Yaratacak Etkinlik

Editör: Alper ÜNALAN