CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı Ertam Özen Toplantı Salonu’nda ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile partililerin katıldığı törende; geleceğe yönelik umut dolu temenniler paylaşıldı, 14 Mayıs seçimlerine dikkat çekildi. 

Ramazan Bayramı dolayısıyla iyi dileklerini paylaşan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, “Çok yoğun bir süreç geçiriyoruz, hepimiz çok yoğunuz. Bugün burada bizimle olan değerli Belediye Başkanı’mız Dr. Cemil Tugay ve 2. Bölge Milletvekili Adaylarımız Gökçe Gökçen ve Mehmet Salih Uzun katılımlarıyla onur verdiler. Bu bayram çok daha kıymetli bir hediyemiz var; 14 Mayıs itibariyle bu bayram özgürlüğü, adaleti, demokrasiyi ve insanca bir yaşamı hediye edeceğiz. Birlikte başaracağız” dedi.

TUGAY: “14 MAYIS BAYRAMIMIZ OLACAK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise 14 Mayıs seçimlerinde elde edilecek başarı ile birlikte baharın, yazın geleceğini belirterek şunları kaydetti: “Öncelikle bütün partililerimizi sevgiyle selamlıyor, iyi bayramlar diliyorum; sizlerle birlikte olduğumuz her zaman bizim için bayram oluyor. Bugün bizimle olan Milletvekili Adaylarımız Gökçe Gökçen ve Mehmet Salih Uzun’a da teşekkür ederiz, çok değerli iki vekil kazanıyoruz. Bu ay bayramlar ayı olacak; Pazar günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sonrasında 1 Mayıs Emekçi Bayramı geliyor ama bizim için 14 Mayıs çok güzel bir bayram olacak. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her gün, her konuşmasında daha fazla insanı kucaklıyor. Liderliğiyle, beraberliğiyle hepimize güven veriyor; bu mücadelede olmak, bu dönemi yaşamak hepimiz için onur kaynağı. Hepiniz sahada büyük bir çaba gösteriyorsunuz, bir yoldaşınız olarak teşekkür ediyorum. Lütfen mücadelenizi büyütün, kararlılığınızı artırın; 14 Mayıs akşamı o büyük bayramı hep birlikte yaşayalım.”

Başkan Mustafa Turan’dan ilk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a oldu Başkan Mustafa Turan’dan ilk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a oldu

UZUN: “CUMHURİYET TARİHİNİN EN KRİTİK SEÇİMİ”

14 Mayıs seçimlerinin demokrasi açısından Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olduğunu vurgulayan CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Salih Uzun şu ifadeleri kullandı: “Bizi bir araya getiren bir iş birliği var, uzunca bir süredir devam eden ve başarıya ulaşan bir başarı var. O başarı neticesinde, Millet İttifakı liderleri sayesinde hep birlikte bir mücadele yürüteceğiz. Millet İttifaki liderleri farklı siyasi gelenekleri bir araya getirerek aslında milleti buluşturmuş oldu. Cumhuriyet tarihinin en kritik seçiminin arifesinde olduğumuz için ufak, tefek farklılıkları bir kenara bırakıp asıl ortak noktalarımızda buluşarak bu kritik eşiği geçeceğiz. Sizi temin ederim bu seçim Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimidir, öyle bir kavşaktayız ki önümüzde iki yol var; ya ülkemizi Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılı demokrasi rotasına yeniden döndüreceğiz ya da şimdi yaşamaya başlamış olduğumuz otokratik, baskıcı, hukuk dışa rejime kalıcı olarak maruz kalacağız. O nedenle duyarlılığımızın her zamankinden fazla olması gerekiyor. Biliyorsunuz bu seçim Cumhurbaşkanlığı ve parlamento olmak üzere iki ayaklı bir seçim; ikisinde de başarılı olmak zorundayız. Birleşe birleşe kazanacağız, bu işi ilk turda bitireceğiz”

GÖKÇEN: “14 MAYIS YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK”

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Gökçe Gökçen de 14 Mayıs’ta tarih yazılacağını belirterek,

“Öncelikle iyi bayramlar diliyorum, çok daha güzel bir bayramı 14 Mayıs’ta yine birlikte yaşayacağımızı biliyorum. Çünkü mücadelemizin ne kadar büyüdüğünün, ne kadar karşılık bulduğunun farkındayım. Millet İttifakı olarak birbirinden farklı siyasi partilerle, farklı düşüncelerle ama demokrasi yolunda, Türkiye’yi güzel bir geleceğe ulaştırma umudunda ortaklaşmış çok değerli genel başkanlarımızın Türkiye’de demokrasiye, insan haklarına, güçlendirilmiş parlamenter sisteme giden yolda kurdukları değerli bir hayal var. Bu hayalle beraber hepimizin yürüdüğü bir yol var. Bugün Karşıyaka’dayız, ben Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’ndan yetişmiş bir arkadaşınızım ve sokaklarda broşür dağıtmayı, ev ziyaretlerinde kazanabileceğiniz bir oy için ne kadar mücadele ettiğinizi, emeklerinizi bunların beraber nasıl büyük bir hikayeye dönüştüğünü biliyorum. Hepimiz yıllarca çok çalıştık ve bütün bu çalışmanın ürünü olarak zafere, halkın iktidarına bu kadar yakınız. 21 yıldır tepemize bir kara bulut çöktü ve bu sürede bütün olumsuzluklara, hedef göstermelere, bize yöneltilen nefrete rağmen inatla çalıştık. Bugün son 24 günümüz kaldı ve gelecek çok daha aydınlık olacak ama 14 Mayıs sadece bu yolun sonu değil aynı zamanda büyük bir birlikteliğin ve birlikte yürünecek yeni bir yolun başlangıcı olacak. Dolayısıyla burada büyük bir hikayenin başlangıcındayız ve biliyorum ki sonunda birbirimize bakacağız, yıllardır özlediğimiz o günü yaşadıktan sonra ‘Biz bir tarih yazdık ve bunu hep beraber yaptık’ diyeceğiz. 14 Mayıs’ta 1. turda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’ne uğurlayacağız ve Millet İttifakı’nın mecliste çoğunluğunu sağlayacağız. Yani sloganımız şu olacak: 1 oy Kemal’e, 1 oy Cumhuriyet Halk Partisi’ne! Tekrardan iyi bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay CHP İlçe Başkanlığındaki programın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşcı ve gazileri, sonrasında İzmir Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı’nı ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Semih Güneş’i ziyaret ederek, bayramlaştı. 

Editör: Atakan Şen