Bu proje ile kadınlar afetlerde daha etkin rol üstlenecekler Bu proje ile kadınlar afetlerde daha etkin rol üstlenecekler

Robotik ve Kodlama Takımı Ege Bölge Şampiyonu oldu

Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı,katıldığı First Lego League Ege Bölgesi Şampiyonu oldu. Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı Robokod HighFive bu başarısıyla 10 Haziran’da fuarizmir’de gerçekleştirilecek ulusal turnuvaya katılım hakkı da kazandı.

First Lego League programı FIRST Vakfı tarafından 23 yıldır her sene küresel bir problemi odağına alarak düzenlenen yarışmada Cihat Kora Anadolu Lisesi turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Özel Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Kampüsünde gerçekleştiren İzmir Yerel turnuvalarında Cihat Kora Anadolu Lisesi Robotik ve Kodlama Takımı, RoboKod HighFive Robot Tasarım ve Yenilikçi Projede mükemmellik ve yenilikçiliğe ulaşırken, öz değerleri tamamen benimseyerek Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Challenge programını özümsemiş olan takıma verilen Şampiyonluködülünü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Öğrencilerin büyük başarısı

 Cihat Kora Anadolu Lisesi’nin şampiyon Robotik ve Kodlama Takımı RoboKod HighFive, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), ENSİA (Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği), İzmir EBA  sponsorluğunda turnuvaya katılım gösterdi. RoboKod HighFive Takımı, koçu Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Neslihan Yıldırım Çayırcı ve danışmanları Çağdaş Çayırcı, Sabriye Türker ile 9. Sınıf öğrencileri olan Ada İşivar, Senem Keleş, Yusuf Kaya, Damla Uzun, Atakan Çolak, Melike Yıldız, Anıl Rahim Güler, Yaren Ulu’dan oluştu. RoboKod HighFive takımı yaklaşık dokuz ay süresince yoğun ve eğlenceli bir çalışma süreci geçirdi.

First Lego League’de bu sene tema enerji

 Bu yıl programa katılan tüm takımlar "SUPERPOWERED" temasıyla enerjinin üretilmesi, dağıtılması, depolanması ve tüketilmesine odaklanıp enerjinin üretimi ve kullanımı üzerine yenilikçi çözümler ürettiler. Takımlar ayrıca, kendi yaptıkları robotlarla, bu kavramları pekiştirme adına LEGO modellerinden yapılan görevleri de tamamlamaya çalıştılar. Bunun yanında FIRST'ün temel değerleri olan keşif, yenilik, etki, katılım, takım çalışması ve eğlenceyi barındıran çok kıymetli bir süreç geçirdiler.

Çocukların bilimsel proje geliştirme, kodlama ve robotik dışında takım çalışması, eleştirel düşünme, sunum yapma gibi 21. yüzyıl becerileri kazanmalarına odaklanan First Lego League’in Türkiye ayağını Bilim Kahramanları Derneği 19 yıldır yürütüyor

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal