Beş ay önce faaliyete geçen teknende.com, kısa sürede tekne sahiplerinin ilgisini çekerken, onlara dizel motor tamirinden teknedeki köpekleri için mamaya kadar deniz ortasında ihtiyaç duyacakları tüm hizmeti sunuyor.

Teknende.com online yat ve tekne yönetim sisteminin kurucusu ve şirket sahibi, 11 yıllık denizcilik tecrübesi ile yerli ve yabancı firmalarda gerek deniz de gerekse de kara departmanlarında görev yapmış Gemi Makine Mühendisi İlhan Elibolteknende.com ile tekne sahipleri ile onlara hizmet veren firmaları bir araya getirdiklerini söyledi.  Elibol, “Teknende.com online yat yönetim sistemi deniz aracı sahiplerine aslında sadece teknoloji ve erişilebilirlik sunmuyor. Bunun yanı sıra bir kontrol mekanizması görevini de üstlenmiş oluyor. Yani kalite, zaman ve bütçenizin bir nevi sigortası oluyor. Bir platform düşünün bir tekne sahibi veya kaptanı aradığı her şeyi tek bir platformda buluyor ve aldığı hizmeti enspektörlerine danışarak en iyi fiyat ve hizmet kalitesi ile bu hizmeti alıyor” diye konuştu.

İlhan Elibol

Köpek mamasından tamire kadar her hizmet var

Tekne sahipleri için üyelik ücreti alınmadığını, tekne sahiplerinin sadece bünyelerinde bulunan  deniz aracı sahibi ve kaptanlarınca saygınlık ve beğeni toplayan  kurumsal çözüm ortaklarından aldıkları hizmetin bedelini ödediklerini ifade eden Elibol, “Sistemimizde sipariş ve hizmet şeklinde iki alan bulunuyor. Sipariş kısmında köpek mamasından mutfak alışverişlerinize kadar her ihtiyacınızın siparişini verebiliyorsunuz, teknenize getirtebiliyorsunuz. Siparişin teknende ile şuan Türkiye'nin bütün sahil şeritlerinde birçok alan da binlerce ürüne ulaşım sağlıyor. Hizmet kısmında ise her tür teknik destek ve hizmetin yanında kuaför, fizyoterapi veterinere kadar her tür hizmete de kolayca ulaşabiliyoruz. Bunun yanı sıra planlı bakım sistem, yedek parça stok list ve enspektörüne danış gibi birçok hizmeti ücretsiz olarak sunuyoruz. Deniz aracı sahipleri ihtiyaç duydukları hizmete ve ürünler tek bir noktadan hızlı bir şekilde ulaşarak, en kaliteli ve en hesaplı hizmeti evlerinin konforunda alabiliyorlar” dedi.

“ABD’ye de açılıyoruz”

 Avrupa ve Türkiye’de hizmet verebilecek alt yapıyı oluşturduklarını, yakın zamanda ABD Frorida’da faaliyete geçeceklerini söyleyen Elibol, “İster Karayipler’de, İster Norveç Fyordları’nda isterseniz İzmir’de bir marinada ihtiyacınız olsun, teknende.com her zaman yanınızda” dedi.

İzmir merkezli bir firma olduklarını ve 22 personelin yazılımcılar dışında tamamının 2 dil bilen, en az 7 yıl denizcilik geçmişi olan çalışanlardan oluştuğunu vurgulayan Elibol, “Ayrıca sitemize üye olan Tekne sahipleri eskiden eşe dosta sorarak, marinadan tavsiye alarak bulundukları bölgelerden bir iki hizmet veren ile görüşüp hizmet alabiliyorlardı. Biz bu sınırları kaldırdık diyebiliriz. Tekne sahibi hizmet talebini oluşturduktan sonra en az 5 teklif sunuyoruz. Teklifleri değerlendirirken danışabileceği enspektörü her sorusuna cevap vermek için tekne sahibimizin yanında. Teklif onaylandıktan sonra çözüm sürecimiz başlıyor. ” diye konuştu.

Turizmde “HORECA” sevinci Turizmde “HORECA” sevinci

“Teknede hayat, evinden daha rahat”

Sloganları ‘Teknende hayat, evinden daha rahat’ın hakkını verdiklerini belirten Elibol, “Çözüm ortaklarımızla birlikte çalıştığımız her talepte hedefimiz müşteri memnuniyeti ve devamlılık. Hizmetin de kalitesini düşürmüyoruz” dedi.

Müşteri memnuniyetinin en doğru reklam olduğuna inandıklarını söyleyen Elibol, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir örnekle açıklayayım, Göcek’te açıkta bir teknemiz jeneratör ve akü problemi yüzünden kalıyor. Bölgede internet üzerinden kendisi Rastlantı eseri bizim sitemizi buluyor, hızlıca üyelik oluşturuyor. Gerekli girişimleri yapıyor ve whatsApp üzerinden görüntülü aranarak sorunu kendisinin gidermesi sağlanıyor ve tekne marinaya kendi imkanları ile dönüyor. Bu hizmeti ve samimiyeti verdiğiniz zaman o tekne sahibinin sizi tavsiye etmemesinin imkanı yok. Bu alacağınız paradan çok daha değerli. Biz bunun peşindeyiz ve 5 ay gibi bir sürede 1150 tekneye ulaştık, Türkiye’de 70-75 bin tekne var, hedefimiz daha geniş bir kesime hizmet verebilmek”

Editör: Atakan Şen