DEÜ’de Türk Dış İlişkileri Masaya Yatırıldı DEÜ’de Türk Dış İlişkileri Masaya Yatırıldı

Yükseköğretim Kurulu - 2023 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda Ege Üniversitesi; Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk kategorisinde yer alan Sürekli Eğitim Merkezleri tarafından verilen sertifika sayısında devlet üniversiteleri arasında birinciliği elde etti. Ege Üniversitesi bir önceki yıl 22 bin 140 olan sertifika sayısını artırarak 24 bin 560 sertifika ile zirvede yerini aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi markasının akademik birikimini ‘Yaşam Boyu Eğitim’ hedefiyle toplumla buluşturan Sürekli Eğitim Merkezi, hem kurumlara hem şirketlere hem de kişilere yönelik önemli eğitimler vermeyi sürdürüyor. Merkezimiz, Ege Üniversitesi markasının güvenilir kimliği ile toplumun tüm kesimlerine yönelik çalışmalar yürütüyor. Çağın gereksinimlerine uygun olarak verdiği eğitimler ile tercih edilen merkezimiz, sertifika programlarını başarı ile tamamlayanlara kısa süre önce uygulamaya geçirilen e-sertifika sistemi üzerinden belgelerini hem Türkçe hem de İngilizce olarak iletiyor. EGESEM’in sertifika eğitim ve belgelendirme sistemi, E-Devlet üzerinden de doğrulanıyor. Merkezimiz, verdiği 24 bin 560 sertifika ile akademinin zirvesinde yer aldı. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Yeni yılda eğitim yelpazemizi daha da genişleteceğiz”

Yaşam boyu öğrenme anlayışından hareketle faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden EGESEM Müdürü Doç. Dr. Fulya Dedeoğlu Konakçı, “ Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle Ege Üniversitesinin bilgi birikimini kalite öncelikli bir yaklaşımla toplumla buluşturmaya, her yaştan katılımcıya özgün eğitim programları sunmaya devam ediyoruz. Tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin bilimsel gücünü toplumun bütün katmanlarına yayma, uluslararasılaşma ve öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda 123 farklı eğitim programı ile çağın gereksinimlerine uygun, e-devlet onaylı sertifika programları sunuyor. Merkezimiz, 2023 yılında asenkron, yüz yüze, ücretli ve ücretsiz çok sayıda yeni eğitimi hizmete sunmanın yanında e-Devlet onaylı hem Türkçe hem de İngilizce sertifika vermeye başladı. Bu uygulamanın yanı sıra sertifikalarda artık eğitim içerikleri, eğitim saatleri ve koşullar sağlandığı takdirde AKTS değerleri de yer alıyor. 4 yaşından 84 yaşına kadar katılımcımız var. Uzman kadromuzla çok fazla eğitimi ücretsiz bir şekilde sunuyoruz. Yeni yılda eğitim yelpazemizi daha da genişleteceğiz. Öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumun her kesiminden bilgi ve yetkinliklerini belgelendirmek isteyen ve kendini daima geliştirmeyi hedefleyen tüm bireyleri eğitimlerimize davet ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Birgül Gümüştaş