TOBB'un 2021 yılı faaliyet raporuna göre Ege Bölgesi’ndeki 17 Ticaret Borsası’nda 93 milyar 419 milyon 56 bin 401,42 TL’lik tescil işlemi gerçekleştirildi. 2021 yılı işlem hacmi, 2020 yılı işlem hacmine oranla yüzde 42.25 artış gösterdi.
 
Akhisar Ticaret Borsası ise 2021 yılı işlem hacminde gösterdiği "yüzde 106,32 oranındaki artış" ile Ege Bölgesi’nde 17 Ticaret Borsası arasında listede ilk sırada yer aldı. Türkiye genelinde ise tüm ticaret borsaları arasında Şanlıurfa'dan sonra ikinci sırada yer aldı.,

40 yıllık tecrübeye Görkemli kutlama 40 yıllık tecrübeye Görkemli kutlama


 
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, elde edilen başarıların borsanın gerçekleştirdiği projeler ve ekip çalışmasının bir sonucu olduğunu söyledi. Alhat “Başta zeytin ve zeytinyağı olmak üzere ilçemizin verimli topraklarında değerlenen her ürüne sahip çıkıyor; yetiştirilen tüm ürünlerimizi rekabetçi, bilgili ve bilinçli üreticilerimiz sayesinde küresel ölçekte en iyi şekilde tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
 
“BİRLİKTE BÜYÜYORUZ”
Borsa olarak güçlerini üretimi ile bölge ekonomisine değer katan üyelerinden aldıklarını vurgulayan Alhat “Bu başarı gecesini gündüzüne katarak çalışan çiftçilerimiz, üreticilerimiz, iyi tarım uygulamalarımız, yurtiçi ve yurtdışında yaptığımız tanıtım çalışmalarımız ile Tarım İl Müdürlüğü’yle yapılan ortak projelerin bir ürünüdür” diye konuştu.
 
“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”
Son dönemde yaşanan ciddi maliyet artışlarına rağmen hem sanayicilerin hem üreticilerin, sektör ve tüketicelerin tüm beklentilerini karşılamak için büyük çaba gösterdiğine dikkat çeken Alhat, "Tüm zorluklara karşın, borsamızın büyümesine katkı veren başta üyelerimiz olmak üzere üretime hiç ara vermeyen Akhisar'ımıza teşekkür ediyoruz. Biz başarılarımızı daha da büyütme hedefi ile kentimiz ve ülkemiz için daha çok çalışıp, üretmeye devam edeceğiz” dedi.
 
“DESTEKLER ARTIRILMALI”
Alhat, bu doğrultuda zeytin ve zeytinyağına verilen devlet desteklerinin artırılması gerektiğini belirterek “Biz zeytin ve zeytinyağımızı kutulu, ambalajlı ve yüksek katma değerli ihraç edebilmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ancak daha fazla büyüme ve daha fazla ihracat için bizlerde daha fazla destek bekliyoruz. Destekler artırılırsa, ihracatta atak yaparız. Hem üretici, tüketici hem de devlet kazanır” diye konuştu.

Editör: Atakan Şen