Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Bahadır Namdar’ın yürütücülüğünü yaptığı ve teknoloji destekli iklim değişikliği eğitimini konu alan, Erasmus + KA220- Yükseköğretim Alanında İşbirliği Ortaklıkları çağrısı kapsamında “Designing a Technology-enhanced Climate Change Education Curriculum (TECCHED) isimli proje Bulgaristan Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemiz; son dönemde eğitim öğretim, araştırma geliştirme, topluma hizmet, uzaktan öğretim, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon, proje ve yayın parametrelerinde yakaladığı başarısını bilişim teknolojileri ve dijitalleşme alanlarında da göstererek, büyük bir dönüşüme imza attı. Ülkemizin stratejik hedeflerine yönelik çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz bilim insanları ve araştırmacılarının hazırladıkları teknoloji temelli, sürdürülebilir çevre ve iklim değişikliğini konu alan projeler hem ulusal hem de uluslararası kuruluşlar tarafından daha çok desteklenmeye başladı. Doç. Dr. Bahadır Namdar ve ekibinin, eğitim fakültelerinde öğrenimlerine devam eden öğretmen adaylarının karakter ve değer gelişimini hedefleyen teknoloji destekli iklim değişikliğine yönelik bir eğitim müfredatının hazırlanmasına yönelik projeleri dolayısıyla tebrik ediyorum” dedi.

Uluslararası ortaklı multidisipliner proje

Çalışmanın detayları ile ilgili bilgi veren proje yürütücüsü Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahadır Namdar,  “Projede Türkiye, Bulgaristan, Letonya ve Litvanya’dan toplam 5 üniversite ile birlikte Belçika’dan bir kar amacı gitmeyen organizasyon ile İspanya’dan bir küçük ve orta boy işletme yer almaktadır. Proje kapsamında öğretmen eğitimi programlarına yönelik öğretmen adaylarının karakter ve değer gelişimini hedefleyen teknoloji destekli iklim değişikliğine yönelik bir eğitim müfredatının hazırlanması amaçlanmaktadır. İki yıl sürecek olan proje kapsamında ayrıca müfredata yönelik bir etkileşimli kitap ve dijital öğrenme platformu hazırlanacaktır” dedi.

Çocukların zihinsel ve duygusal becerileri sesli tiyatroyla gelişiyor Çocukların zihinsel ve duygusal becerileri sesli tiyatroyla gelişiyor

Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahadır Namdar’ın yaptığı projede, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretimi Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fırat Sarsar ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özge Andiç Çakır araştırmacı olarak görev alıyor.

Editör: Atakan Şen