Okul öncesi eğitim sürecinin paydaşları fiyat ayarlaması yapmak mecburiyetinde kaldıklarını açıkladı.  Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu (ÖZOKFED) Genel Başkanı Belihan Fidan Vural fiyat ayarlamasının önemli sebeplerini paylaştı.

ÖZVERİLİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Anaokullarının Türkiye’de önemli bir misyonu yerine getirdiğinin altını çizen Genel Başkan Vural, “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. Bu görevi ana kucağında aldığımız miniklerimizi ilköğretime hazırlayarak yapıyoruz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız eğitim kurumlarımızın dünya standartlarının üzerinde hizmet vermesine bağlıdır. Salgın ve ekonomik sorunlar karşısında ekip arkadaşlarımızla birlikte özverili çalışmalar yürüttük. Velilerimizi ve öğrencilerimizi mağdur etmemek için özverili çalışmalarımız devam edecek. Ama artık eğitim hizmetimizden ödün vermemek için bir düzenleme yapmamız maalesef kaçınılmaz oldu”dedi.

Ekmas'tan Yıldızlı Gece Ekmas'tan Yıldızlı Gece

ENFLASYON RAKAMLARI ORTADA

TÜİK enflasyon rakamlarına dikkat çeken Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu (ÖZOKFED) Genel Başkanı Belihan Fidan Vural, “Halkımızın daha yüksek olduğunu belirttiği enflasyon rakamları TÜİK verilerinde de çok yüksek çıktı. Yıllık enflasyon yüzde 36,08 ile son 19 yılın zirvesine yükseldi. Üretici enflasyonu ise yıllık yüzde 79.89’luk oranla Şubat 2002 sonrası 20 yıllık dönemin zirvesine yükseldi. Tüketici enflasyonu ile üretici enflasyonu arasındaki makas da 43,8 puanla rekor seviyeye ulaştı. Öte yandan, Enflasyon

Araştırma Grubu (ENAG) enflasyonu yıllık yüzde 82,81 olarak açıkladı” şeklinde konuştu.

EĞİTİMDEN TAVİZ VEREMEYİZ

Sürdürülebilir bir hizmet kalitesiyle yollarına davam etmek istediklerini belirten Genel Başkan Vural, “Bir okul öncesi eğitim kurumu ayakta kalabilmek için yemek menüsünden, araç yakıtından, personel maaşından ya da bina kirasından bir kısıtlama yapamaz. Yaparsa eğitim kurumu olmaktan çıkar. Bizler küçücük kalplere dokunan, onlara sevgi dolu ortamlar hazırlamaya çalışan, sadece eğitim veren değil, hayata hazırlayan, değerler öğreten bir kimlikle bu mesleği icra ediyoruz. Geçim sıkıntısı çeken bir okul, öğretmenlerini mutlu edemeyecek, faturalarını ödeyemeyecek duruma gelip, borçlarına yenilerini ekleyerek bu işi yapmaya ne kadar devam edebilir”dedi.

ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Mutlu çocuklar yetiştirebilmek adına ocak ayında fiyat ayarlamasına gideceklerini dile getiren Genel Başkan Vural, “Türkiye’de birçok Okul Öncesi Eğitim Kurumu ile birlikte, ocak ayı itibari ile okul aidatlarına güncelleme yapmak zorunda kalacağız. Umuyoruz ki, ülkemiz adına bu ve benzeri konuların konuşulmak zorunda kalınmadığı, hayat standartlarımızın yükseltildiği ve refah içinde yaşayabilecekleri bir dünya bırakabilelim çocuklarımıza. Hassasiyetimizin ebeveynler tarafından anlayışla karşılanacağını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Alper ÜNALAN