Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İzmir'de yapılan Altın Üzüm Ödül Törenlerinde yıl spor adamı ödülü alan Engin Kurt, hakemlik kariyerinde üzerinde emeği olduğunu düşündüğü Halil Umut Meler ’e yapılan saldırıyı asla kabul etmediğini açıkladı.

Bir maçın neticesi ne olursa olsun bir kulüp başkanının yanındaki kişilerle beraber hakeme gelip yumruk atması ve sonradan tokat attım demesinin düşündürücü olduğunu altını çizen Engin Kurt, “Çok sevdiğim kardeşim Halil Umut yere düştükten sonra vicdansızca o tekmeleri atan herkes adalet önünde gerekli olan hesabını verecektir. Olayın yaşanmasından sonra başta cumhurbaşkanımız olmak üzere hakemimize destek olan İçişleri, Spor ve Adalet Bakanlarımıza, Türkiye Futbol Federasyonu başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin kurucu bir üyesi olarak dernek başkanımızın bu olaydan sonra verdiği mesaj için de teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyesi olduğum TÜRFAD İzmir Şubesi ve İstanbul’daki genel merkez ve ayrıca İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ertan ve yöneticileri bu konuda yapılan olayı kınadılar” dedi.

İZVAK yöneticileri olarak Halil Umut Meler’in evine geçmiş olsun ziyaretine gideceklerini sözlerine ekleyen Engin Kurt, “Kendisine geçmiş dileklerimizi ileteceğiz. 19 Aralık 2023 akşamı TÜRFAD İzmir Şubesi olarak düzenleyeceğimiz ödül töreninde Türk sporuna emeği geçen bürokrat, hakem, gözlemci, antrenörler ve medya sorumlularını bir araya getireceğiz. Fırat Aydınus’a ödül vereceğimiz belliydi. Bu olayın ardından Halil Umut Meler’e de onur ödülü vereceğiz” diye konuştu.

Elfin’den bir Türkiye Şampiyonluğu daha Elfin’den bir Türkiye Şampiyonluğu daha

Halil Umut Meler Altın Üzüm Ödül Töreninde Yılın Futbol Hakemi Ödülünü almış ödülü, yılın futbol adamı  Engin Kurt ve Türfad İzmir Başkanı Bahri Braskala'nın elinde almıştı.

Editör: Birgül Gümüştaş