Fuar İzmir’de düzenlenen HORECA Fair'e Türkiye’nin dört bir yanından 325 marka/firma katıldı. Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen fuar, renkli standlarıyla dört gün boyunca ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. 325 markanın katıldığı HORECA Fair, turizm sektörünü tedarikçilerle buluşturdu. Yurtdışı ve Türkiye'nin önemli turizm yörelerindeki otellerin, restoran-bar- kafe gibi işletmelerin satın alma heyetleri, işletme sahipleri, üretici firma temsilcileriyle yüz yüze görüşme imkanı buldu. Fuar aynı zamanda şeflerin gövde gösterisine de sahne oldu. Türkiye'nin her yerinden gelen executive şefler, her gün fuarda lezzet şovu yaptı.  
 
15 bin profesyonel ziyaretçi ağırlayan fuarda hem etkinlik hem de ikili görüşme alanları doldu taştı. Dünyanın dört bir yanından gelen alım heyetleri, yeni ekipman modellerini büyük bir dikkatle incelerken, yüksek oranlarda siparişler vererek Türk üreticisinin yüzünü güldürdü. Fuarda toplamda 100 milyonluk iş hacmi sağlandı. 25 ülkeden 300’ün üzerinde satın alma yetkilisi fuara gelerek ikili iş görüşmeler gerçekleştirdi. Çok sayıda ürün satıldı, sektör temsilcileri ve üreticiler fuardan memnun ayrıldı. Dört gün boyunca konaklama, ulaşım ve gıda başta olmak üzere İzmir’in bir çok sektörü de fuardan payını aldı. 

Dünya Tarımı 19. kez AGROEXPO'da buluşuyor Dünya Tarımı 19. kez AGROEXPO'da buluşuyor

gul ceylan
 
“Birlikte Güçlüyüz”
 GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan her zamanki gibi fuarı başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Ceylan “İnsanların fuarları gezmeyi, ürünleri bizzat yakından görmeyi özlediklerini biliyorduk ama tahminleri de aşan bir katılım oldu. Bu, pandemiye ve tüm zor şartlara rağmen ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun kanıtı” dedi. İzmir’in hem turizm hem de gastronomi anlamında büyük bir potansiyeli olduğunu söyleyen Ceylan “Biz yıllardır bu potansiyeli açığa çıkarmak için elimizden geleni yaptık, yapacağız, enerjimizi bu şehirdeki güç birliğinden, sinerjiden alıyoruz. Destek olan herkese minnettarız, omuz omuza daha nice başarılı fuarlar gerçekleştireceğiz” diye konuştu

Editör: Atakan Şen