TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili, İzmir birinci bölge milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, partisinin iktidar tarafından HDP ve PKK ile birlikteymiş gibi gösterilmesine sert çıktı. Dervişoğlu, “Benim kimliğim geçmişim belli. Bizi terörle, PKK ile ya da başka terörist unsurlarla Türkiye’nin geleceğine kast etmiş birtakım yapılarla bir ve beraber göstermek için akıldan uzak olmak lazım. Çünkü insanın mazisi kendisine kefildir. Ancak mazisinin kendisine kefil olmayanların hezeyanları olarak bunlar karşımıza çıkıyor. İktidar başından beri her türlü ayrıştırmayı yapıyor. Mezhep ve siyasi kimlik üzerinden yapılıyor. Şimdi de Balkan Türkleri ile alakalı saçmalığı gündeme getirdiler. Bu memlekette Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği taşıyan insanımız eşit vatandaştır. Bu ülkenin insanları zillet ya da başka türlü beyanlarla rencide etmeye kalkışma abesle iştigaldir. Müsavat Dervişoğlu’nu, Meral Akşener’i, Mansur Yavaş'ı, HDP ile PKK ile ilişkilendirmek de vatandaşın kabul edebileceği bir şey değildir. Ayrıca bunu söyleyenin inanmayacağı bir şeydir. Bunu siyasi strateji olarak ortaya koyuyorlar. Türk siyasetinde PKK’yı önemli aktör haline getirmeye çalışanlar millet ittifakının mensupları değildir” dedi.

İKTİDAR ZİYADESİYLE RAHATSIZ!

“Türkiye’nin kimliğine karşı kast edenlere karşı tavrımı da esasen biliyorlar” diyen Dervişoğlu, şunları söyledi: “Vatandaşın ilgili alanında bu iş değil. Ancak Cumhurbaşkanı ve ortakları tarafından iftira boyutunda bizlere yöneltiliyor. İYİ Parti olarak iftiraları savmayı, tuzakları bozmayı aleyhimize oluşturulmuş stratejileri dağıtmayı ve oradan doğru şeyler çıkarmayı 5 senedir becerebiliyoruz. İktidarın da bundan ziyadesiyle rahatsız olduğunu görüyoruz. Eskiden bunları yapıp siyaseten sonuçlarını alıyorlardı. Ama İYİ Parti kullandığı dil ve üslup bumerang gibi iftiraları kendilerine vurmasına neden oluyor” dedi.

CHP’nin böyle bir kurumu olduğunu bilmiyorduk CHP’nin böyle bir kurumu olduğunu bilmiyorduk

“İMRALI’YA HEYETLER GÖNDEREREK GELECEK PLANI

YAPMAYI İCAT EDEN BUGÜNKÜ İKTİDARDIR”

TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, iktidarın genel ve yerel seçim öncesi yedek oyuncularını devreye soktuğunu hatırlatarak, “Hiç kimse bizi HDP ile iş birliği ile suçlayamaz. HDP’nin geçmiş dönemlerde seçimlerin manipüle edilmesi noktasında nerelerde istifade edilir hale getirildiğini vatandaş biliyor. Biz hiç kimseye şuna oy vermeyin diyemeyiz. Dolayısıyla vatandaşın tercihlerine saygılıyız. İnsanların kökleri üzerinden bir değerlendirme yapamayız. Oslo’da pazarlık yapmayı, Dolmabahçe’de pazarlık yapmayı, Kandil’den Türkiye’ye elçi getirmeyi, İmralı'ya heyetler göndererek gelecek planı yapmayı icat eden bugünkü iktidar ve yandaşlarıdır. Bu konu ne zaman gündeme gelirse bumerang gibi iddiaları kendilerini vuracaktır” diye konuştu.

Editör: Atakan Şen