İZİKAD Başkanı Sezgin, aynı zamanda Kıbrıs’ta düzenlenen Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) ortaklaşa organize ettiği “İş’te Kadınlar 3. Zirvesi Geleceğe Yön Veriyor” sempozyumuna katıldı.

Sezgin: “İzmirli kadınlar iş dünyasında güçlü”

Avrupa Birliği ile Güney ve Doğu Akdeniz ülkelerinden oluşan AB ve Akdeniz Ülkeleri arasında ekonomi temelli iş birliklerini geliştirmek amacı ile kurulan Unionforthe Mediterranean’ın (UfM) forumuna katılan İZİKAD Başkanı Betül Sezgin, ‘Ticaret ve Yatırım Yoluyla İstihdam: Güney Akdeniz'de İstihdamın Artırılması’ paneline davetli olarak katıldı. Panel sonunda  Türk kadının girişimcilik geçmişini anlatan ve istihdamda kadının durumunu  aktaran Sezgin, özellikle İzmir’in kadın girişimciliği ve istihdamında pozitif ayrılan yanları konusunda bilgi verdi

İZİKAD’ın projeleri Kıbrıs’da ilgi gördü

Kıbrıs’ta KAGİDER ve GİKAD’ın ortaklaşa organize ettiği “İş’te Kadınlar 3. Zirvesi Geleceğe Yön Veriyor” Zirvesi’ne katılan Sezgin, moderatörlüğünü TOBB Medya ve İletişim Meclisi Başkan Yardımcısı Fügen Toksü’nün yaptığı “Geleceğe Değer Katan Projeler-‘Dernek Başkanlarımız Konuşuyor’ oturumunda konuştu. İZİKAD olarak yürüttükleri çalışmalar ve başta Genç İzikad Proje Yarışması olmak üzere öne çıkan projeleri anlatan Sezgin, iş dünyasında kadını güçlendirme noktasında çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini söyledi.

“Türk kadınının iş dünyasında görünürlüğünü artıracağız”

İzmir'de etil alkol kaçakçılarına operasyon İzmir'de etil alkol kaçakçılarına operasyon

Yurtdışı toplantı, sempozyum ve panellere özel katılım gösterdiklerini söyleyen İZİKAD Başkanı Sezgin, “Özellikle Akdeniz havzası İzmirli iş kadınları için önemli fırsatlar barındırıyor. Uluslararası platformlarda Türk kadınının gücünü, azmini ve çabasını göstermek için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Buralarda kurduğumuz ilişkiler hem kentimiz için hem de üyemiz olsun olmasın tüm İzmirli iş kadınları için son derece faydalı oluyor” diye konuştu.

Editör: Birgül Gümüştaş