Türkiye'ye fuarcılığı öğreten şehrin tecrübeleri, turizmin kalbinin attığı kente taşındı. Alanya Belediyesi ev sahipliğinde Başak Fuarcılık'ın düzenlediği Alanya Otel, Kafe, Restorant ekipmanları Fuarı ile Alanya Ev Dışı Tüketim Ürünleri, Yiyecek ve İçecek Fuarı Cuma Pazarı Çok Amaçlı Fuar ve Etkinlik Merkezi'nde açıldı.

Açılış programında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Kural, Altınkepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Başkanı Ergül Demiral, Gastronomi Yıldızları Derneği Başkanı Hidayet Kızıları, Anadolu Teknik Yöneticiler ve Çalışanlar Derneği Başkanı İlhami Yalçınkaya, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Akdeniz Yiyecek & İçecek Yöneticileri Derneği Başkanı Mustafa Gençer, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği Başkanı Hakan Hali, Alanya Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği Başkanı Sevgi Topuzel, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda temsilci hazır bulundu.

KISA ZAMANDA HEDEFLERİ AŞTIK

Hedefledikleri rakamlara kısa zamanda ulaştıklarına dikkati çeken Başak Fuarcılık Genel Müdürü Sedat Bozkurt, “Deneyimli ekibimiz, uzman olduğu sektörlerde iki fuarı eş zamanlı olarak düzenliyor. Kısa zamanda katılımcı sayısına ulaştık. Aynı şekilde ziyaretçi hedefine de ulaşacağımızdan eminiz. Konaklama Sektörü Profesyonelleri, Restaurant, Pastane, Bar, Eğlence Mekanı İşletmeleri, Kamu Kurumlarının Satın Alma Yetkilileri, Kamu ve Özel Hastane Yöneticileri ve Satın Alma Yetkilileri, Askeri Birlikler Satın Alma Yetkilileri, Kamu ve Özel Üniversitelerin Satın Alma Yetkilileri, Fabrikaların Satın Alma Yetkilileri, Endüstriyel Yemek Üreticileri, Toptancılar, Şefler, F&B Yöneticileri, Proje Taahhüt Firma Yöneticileri etkinliğimize ilgi gösterecek” dedi. 

SEKTÖRLERİN NABZI BURADA ATIYOR

Sektörlerin tek çatı altında buluştuğunu vurgulayan Bozkurt, “Çifte fuarımız yeni güçlü işbirliklerinin kapılarını aralayacak. Birinci başlıktaki etkinliğimizde Otel Tekstili, Mobilya, Yatak, Dekorasyon Malzemeleri, Endüstriyel Mutfak ve Çamaşırhane Ekipmanları, Mutfak, Banyo Malzemeleri ve Ekipmanları, Güvenlik ve Aydınlatma Sistemleri, Buklet ve Sarf Malzeme, Bilişim Sistemleri, Kırtasiye Ürünleri, Personel Kıyafetleri, Spa, Havuz Ekipmanları, Park, Bahçe, Plaj Ekipman ve Malzemeleri, Aşçılık Malzemeleri ve Ekipmanları, Sektörel Yayınlar görücüye çıktı. İkinci başlıktaki organizasyonumuzda ise Bilişim Sistemleri Firmaları, Toplu Tüketime Yönelik Gıda ve İçecek Ürünleri Tedarikçileri, Pastacılık ve Çikolata Ürünleri İmalat ve Tedarikçileri, Tamamlayıcı Gıda Dışı Ürünler İmalat ve Tedarikçileri, Sarf Malzeme Tedarikçileri, Temizlik Malzemeleri ve Kimyasalları İmalat ve Tedarikçileri tanıtımlarını gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı.

BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİRMENİN GURURU

Bir ilki daha gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya Belediyesi olarak kentimizde bir ilki daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Belediyemiz ev sahipliğinde, “Otel, Restaurant, Cafe Ekipmanları ve ev dışı tüketim ürünleri fuarı” bugün kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Kentimizde bir ilk olma özelliği taşıyan ve üç gün sürecek fuarımızda Alanyalı esnaflarımız ve şehir dışından gelecek pek çok firmayı fuar alanımızda ağırlayacağız. Fuarımızın Alanyamıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

FUAR KAPSAMINDA 3 VERİMLİ GÜN

Eş zamanlı iki fuarın katılımcılarına ve ziyaretçilerine 3 verimli iş günü yaşatacağına dikkati çeken Başkan Yücel, “3 gün sürecek fuar kapsamında, Türkiye'nin sayılı yemek yarışmalarından kabul edilen ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği  işbirliğinde düzenlediğimiz 8.Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışmasını da gerçekleştiriyoruz. 16 farklı ülkeden yarışmacı ve jürinin katılacağı etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek. Türkiye'nin en prestijli yemek yarışmalarından olan 8.Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışmasına yurt dışından da 25 şefle birlikte 480 yarışmacı katılacak. Alanya Belediyesi ve Altınkepçe Turizm ve Aşçılar Derneği işbirliğinde düzenlediğimiz yarışmamıza; katılımcı, jüri ve sponsor olarak destek veren tüm paydaşlara ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.  Ülkemizin en prestijli yarışmalarından olan etkinliğimize ilgilerinden dolayı gastronomi camiasına ayrıca teşekkür eder, yarışmalarda lezzetleriyle yarışacak herkese başarılar dilerim. Alanyamıza kazandırdığımız Kapalı Cuma Pazarı alanında gerçekleştireceğimiz, Otel, Restaurant, Cafe Ekipmanları ve ev dışı tüketim ürünleri fuarına ve 8.Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışmasına tüm Alanya halkını davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dünya Tarımı 19. kez AGROEXPO'da buluşuyor Dünya Tarımı 19. kez AGROEXPO'da buluşuyor

Açılış konuşmalarının ardından organizasyona katkı sağlayan kurumların temsilcilerine Başak Fuarcılık Genel Müdürü Sedat Bozkurt birer teşekkür plaketi takdim etti. Davetliler iyi dileklerle açılış kurdelesini kesti. Daha sonra protokol üyeleri organizasyon kapsamında açılan standları ziyaret etti.

Alanya Otel, Kafe, Restorant ekipmanları Fuarı ile Alanya Ev Dışı Tüketim Ürünleri, Yiyecek ve İçecek Fuarı ile 8. Gastro Alanya Uluslararası Yemek Yarışması Cuma Pazarı Çok Amaçlı Fuar ve Etkinlik Merkezi'nde 05-07 Şubat 2024 tarihlerinde ziyaret edilebilecek.

Editör: Atakan Şen