İzmir Valiliği’nin Koordinatörlüğünde yürütülen EGIKAD’ın da partner olduğu, uluslararası MIRA -İş Dünyasında Yaratıcı Kadınlar (Creative Women in Labor Market) projesinin kapanış kongresi İzmir İktisat Kongre Merkezi ve İzmir Ticaret Odası Konferans Salonu’da yapılan sunumlarla tamamlandı. Avrupa Komisyonu’nun Covid19 Pandemisi döneminde açtığı Erasmus+ KA227 Yaratıcılık İçin Stratejik Ortaklıklar’’ çağrısı kapsamında İzmir Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla kabul edilen proje, İzmir Valiliği koordinatörlüğünde; İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), İngiltere, Portekiz ve Romanya ortaklığında yürütüldü. İzmir İktisat Kongresi Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, EGİKAD, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve uluslararası paydaşlarla beraber bu projeyi başarıyla tamamlamış olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. İzmir Valiliği olarak kadının iş yaşamında daha fazla yer alması, dezavantajlarının ortadan kaldırılarak iş yaşamına katılımına büyük bir önem verdiklerini ifade eden İzmir Valisi Köşger, “Tüm paydaşlarımıza teşekkür ederken Türkiye adına bizimle beraber yol yürüyen EGİKAD ve Ekonomi Üniversitesi’ne özel teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

EÜ, TEKNOFEST 2023’e tam anlamıyla bir çıkartma gerçekleştirdi… EÜ, TEKNOFEST 2023’e tam anlamıyla bir çıkartma gerçekleştirdi…

Aşkıner: “Uluslararası projelerin paydaşı olmaya devam edeceğiz”

 EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Yörükoğlu Aşkıner ise konuşmasına İngiltere, Romanya ve Portekiz’den hem aktif katılım gösteren hem de toplantıyı zoom üzerinden takip eden katılımcılara 30 yıllık bir kadın girişimci olarak kendi iş yaşamından örnekler vererek hem de EGİKAD’ın kuruluşundan bugüne yürüttüğü kadın odaklı çalışmaları ve derneği tanıtarak başladı. Aşkıne,  İzmir’de 2008 yılında kendisinin de aralarında bulunduğu 10 kadın girişimci ile kurulmuş bir dernek olarak faaliyete başlayan EGİKAD’ın bugün uluslararası projelerde paydaş olarak boy gösterdiğini, bunun da İzmirli kadınların bir başarısı olduğunu vurguladı.

Aşkıner: “Girişimcilik için önemli olan ilk adımı atmaktır ”

 Mira projesinin EGİKAD’ın yürüttüğü üçüncü EU +projesi olduğuna vurgu yapan Aşkıner, Mira’da temel amaçlarının düşük vasıflı kadınların, yaratıcılıklarını ve girişimcilik becerilerini geliştirerek onları cesaretlendirmek, iş hayatına katılımlarını arttırıp kadın girişimciliğini desteklemek olduğunu söyledi. Aşkıner, “Bu projede “EGİKAD’ın sorumlu olduğu modül “GİRİŞİMCİLİK”idi. Buna bağlı olarak kadınların girişimcilik sürecinde iş fikri yaratma konusunda yaratıcılıklarını kullanma, organizasyon, planlama, kalite yönetiminde becerilerini geliştirme, yöneticilik ve liderlik yeteneklerini güçlendirmek ve de sürdürülebilir bir model oluşturma ile ilgili girişimci adayları ve de hali hazırda girişimci olan kadınlar için eğitimler düzenledik” dedi. Girişimcilik için gerekli olan özelliklere de değinen Aşkıner, şöyle konuştu: “Girişimci olmak için en başta fedakarlık ve işe adanmışlık gerekiyor. Israrcı olmanız, metanet göstermeniz, en önemlisi kendinize güvenmeniz gerekiyor, yani kendi hayalinize en çok kendinizin inanması gerekiyor. “Girişimcilik için ilk adım yola çıkmaktır. Yola çıkmak başarının yarısıdır.Bu proje ile kadınların bu ilk adımını atmasını sağlamaya odaklandık. Tabii ki projenin fikri çıktılarını ve de proje kapsamında Portekiz‘li ortağımız tarafından geliştirilen Digital Platformun kadın girişimciler tarafından kullanılmaya devam etmesi, projenin sürdürülebilmesi ve yaygınlaşması açısından en büyük hedefimiz.” Daha sonra projenin paydaşları da söz alarak ve online katılım göstererek proje kapsamında kendi sorumluluk alanlarında elde ettikleri sonuçları proje ortakları ile paylaştı.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal