Kasapoğlu; 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin 2023 yılının bir hüzün yılı olarak hatıralarda iz bıraktığını söyledi.  "Kahramanmaraş'ta 6 Şubat’ta meydana gelen deprem ve sonraki artçıları 2023 yılının ülke için bir hüzün dolu başlamasına neden oldu. Hatay ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri Türkiye'nin 11 kentini etkiledi ve çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Buradan tekrar hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm ülkemize başsağlığı diliyorum. Deprem sonrası Türkiye'de gerek hükümetimizin ve gerekse sivil toplum ve vatandaşların enkazda kalan insanlar için gösterdikleri olağanüstü çaba ve yardımlaşma bu ülkenin genlerinde nasıl bir vicdanın ve nasıl bir kültürün olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.” dedi.  Depremin hemen ardından yapılanlara da değinen Kasapoğlu, “O dönem kabinemizin diğer Bakanları gibi Gençlik ve Spor Bakanı olarak hemen bölgeye gittim. Bir taraftan da spor organizasyonları ile ilgili kararlar alınması gerekiyordu. Yaşamımızın her alanını derinden etkileyen bu büyük felaket sonrası ülkemizdeki tüm ulusal spor organizasyonlarını bir süre durdurduk ve yaraların sarılabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ettik. Deprem bölgesinde yardımların ulaştırılması, enkazda kalan vatandaşlarımızın çıkartılması, yıkılan binaların yerine acilen ve çok kısa bir süre içerisinde dayanıklı konutların yapılmaya başlanması ve vatandaşa teslim edilmesi olağanüstü bir çabanın sonucu.  Bu elim olay, ülke insanının nasıl birlikte tek yürek olacağını dosta düşmana gösterdi. Şimdi hepimize düşen 6 Şubat’ı hiç unutmamak ve dersler çıkarmak olmalı." dedi.

“MİLLET, BEKA VE İSTİKRARI ÖNCELEDİ”

Dr. Kasapoğlu, 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim Seçimi’nde, milletin iradesini ortaya koyduğunu kaydederek şunları söyledi; "Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri bu ülkede AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimizin tekrar yeniden teveccühlerini kazanması, milletin, istikrarı ve ülkenin bekasını öncelemiş olması oldukça değerli. "

“YÜREĞİMİZ DAĞLANDI”

Dr. Kasapoğlu, yılın son günlerinde yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak da,

İZİKAD Uluslararası platformlarda İzmir’i temsil ediyor İZİKAD Uluslararası platformlarda İzmir’i temsil ediyor

"Yılın son günlerinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 12 askerimizin şehit olması yüreğimizi dağladı Türk Silahlı kuvvetlerimiz hemen bu alçakça saldırıya yanıt vererek ülkemizin kudretini ve teröre karşı sıfır tolerans ilkemizi bir kez daha göstermiştir. Bu vesile ile Aziz Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

“İSRAİL SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR”

Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili olarak, "7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin Savaşı Gazze’de bir soykırıma dönmüştür.  İsrail bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapmaya ve insanlık suçu işlemeye devam etmektedir.  Savaşın başladığı ilk günden bu yana uluslararası kamuoyunda ve BM çatısı altında en net tepkiyi yine Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye göstermiştir. Aralık ayında NATO-Pa 23. Yıllık Parlamenter Transatlantik Forumu için gittiğimiz Washington D.C. ‘de yaptığımız görüşmelerde, kongre üyelerine ve senatörlere bu konudaki duruşumuzu net şekilde ifade etmiştik. Umarım 2024 yılında bu konu çözüme kavuşup Gazze halkı barış ve huzur iklimine kavuşur. " şeklinde konuştu.

“İZMİR DAHA İYİ HİZMETİ HAKEDİYOR”

Dr. Kasapoğlu "Parlamentoda temsil etmekten onur duyduğum İzmir'in sorunlarını her zaman gündeme taşıdık ve takipçisi olduk. İzmir, çok daha iyi yönetilmeyi ve en iyi, modern ve çağdaş hizmeti hak ediyor. İzmir kentinin kanayan sorunlarını ve kentin gerek Türkiye ve gerekse dünyada hak ettiği değeri kazanması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İzmir’de bir kentlilik bilinci var. Ancak bu bilinç layık olduğu şekilde yönetilemiyor. Vizyon ve misyon eksikliği İzmir yönetiminin en büyük sorunu. İzmir palyatif çözümlerle değil, uzun yılları kapsayacak kalıcı çözümlerle tanışmalı. Yerel seçim İzmir için bir milat olacaktır kanısındayım.” dedi.

“TÜRKİYE YÜZYILI ATILIM YÜZYILI”

Mehmet Kasapoğlu açıklamasında; “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız 2023 yılını hizmetle dolu geçirdik. Sporda sanatta bilimde ve sosyal alanlarda çok büyük atılımlar gerçekleştirdik. EYT sorununun çözümü, yerli ve milli aracımız TOGG, ilk SİHA gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG ANADOLU, Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu İMECE, yeni ALTAY Tankı, yerli insansız savaş uçağımız ANKA III,  Zonguldak Filyos'ta Karadeniz doğal gazı devreye alınması ve daha sayamadığımız yüzlerce proje hayata geçti ve önümüzdeki yıl niceleri aziz milletimizin hizmetine sunulacak. Bizim için esas olan milletimizin refah ve mutlu bir şekilde, vatanı ile gurur dolu yaşaması” dedi.

‘2024 YILINDA ÜLKEMİZE HUZUR VE MUTLULUK DİLERİM”

 Dr. Mehmet Kasapoğlu açıklamasının son bölümünde “2024 yılında başta güzel ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya barış, mutluluk ve huzur dilerim. İnanıyorum ki aklı selimle davrandığımız sürece çözülemeyecek hiçbir sorun olmayacaktır. Yeter ki bu sağduyuyu kullanabilelim” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Atakan Şen