Narlıdere Belediye Tiyatrosu, 20. yıl prömiyerini Tom, Dick ve Harry ile yaptı Narlıdere Belediye Tiyatrosu, 20. yıl prömiyerini Tom, Dick ve Harry ile yaptı

Ressam Çetin Erokay ve Seramik Sanatçısı Mustafa Tunçalp’in ‘Çağdaş Yorumlar’ sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverin ilgisini çekiyor. Çetin Erokay ve Mustafa Tunçalp’in aynı zamanda bu 80. yaş sergisi, 31 Ocak 2023 tarihine kadar görülebilecek.
Ressam Çetin Erokay, geometrik şekillerin kompozisyon içinde yerleştirilmesi ile derinlik ve ışık efektinin yaratılmasıyla ortaya çıkan ‘Geometrik Sanat (Geoart)’ın Türkiye’deki temsilcilerinden. Serginin küratörü, ressam Faden Suzan Kudsioğlu, Erokay’ın resimleri için şöyle diyor: “Resim, mimari ve müziğin geometrik yapısı, doğası sanatçıyı etkilemektedir. Resimlerindeki keskin çizgilerin transparan renklerle yumuşaması, renk ve tekniğin üstünlüğü, izleyici üzerinde derin duygular uyandırır. Sanatçının resimleri içsel dünyasında, soyutlanarak şiirsel bir nitelik kazanır.” Ressam Çetin Erokay retrospektif sergisinde son üç yılın çalışmalarının da olduğunu belirterek, “Soyutlayarak yaptığım resimlerimde malzeme değişikliği de yaptım. Yağlı boyadan akriliğe döndüm. Akrilik biraz daha hız kazandırdı bana. Çizgilerimi yalınlaştırdıkça geometrik şekiller daha da ön planda oldu. Renkle birleşince onların görkemi ortaya çıktı” diyor.
Seramik sanatımızın öncülerinden Mustafa Tunçalp, bu sergisini Çanakkale Seramik Fabrikası’nın 65. kuruluş yıldönümü için hazırladı. Bu kapsamda İzmir, Tunçalp’in bu sergisinin sanatseverlerle buluştuğu dördüncü kent. Mustafa Tunçalp’in bu sergisinde ‘Çanakkale Şehitlerine Saygı’, ‘Kırlangıçların Göçü’, ‘Sanayi ve Sanatı Simgeleyen Anıtsal Heykel’ gibi yapıtları ilgi çekerken, panoları, heykelleri ve enstalasyonu da dikkat çekiyor.  Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Mustafa Tunçalp için: “Seramiğin farklı formlarının kullanılmasıyla ortaya çıkmış yaklaşık 100 eserden oluşan bu sergideki tüm eserler, 1962 yılında Kaleseramik’te başladığı stajla Kale Grubu ile tanışan, 1970 yılından itibaren ise Kalebodur Sanat Atölyesi’nde birikimlerini gençlere aktaran Mustafa Tunçalp’in elinden çıktı.” diye söz ediyor. Mustafa Tunçalp, sergisinde, Anadolu’nun mücadelesini, motiflerini çağdaş bir şekilde yorumluyor.