40 yıllık tecrübeye Görkemli kutlama 40 yıllık tecrübeye Görkemli kutlama

GL Platform tarafından düzenlenen Horeca Fair, bu yıl 350 firma ile 187 bini aşkın ziyaretçiyi buluşturacak. Yurtdışından 250 profesyonel satın almacı da fuarda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Bu sene “Kemeraltı Sokağı” ise fuara damga vuracak. Bu sokakta tarihi çarşının ilk akla gelen lezzetleri ve mekanları tanıtılacak. 
 
Fuar İzmir'de 15-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Horeca Fair aynı zamanda ünlü şeflerin çıkarmasına da sahne olacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesi bölge dernekleri, fuara katılan illerin kendi yörelerine özgü lezzetlerinden seçkiler sunacak. Konya Gastronomi ve Turizm Derneği’nin konuk olacağı etkinlikte Mevlevi Pilavı ile damaklar şenlenecek. “Atatürk’ün Sofrasında İzmir’e Dair” isimli söyleşide, 1923 yılında İzmir'de düzenlenen İktisat Kongresi'nin 100. yıldönümünde iktisadi kalkınmanın yeni yol haritaları, İzmir fuarcılığının gelişimi, 'Agro Turizm'in İzmir'in üretim, turizm ve gastronomisine katkıları konuşulacak.
 
SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE GIDA

İzmir Aşçılar Derneği'nin "Mutfakta İzmirli Var", Köy-Koop İzmir Başkanı Neptün Soyer'in “Sürdürülebilir Tarım, Sürdürülebilir Gıda” söyleşileri, Sahrap Soysal'ın lezzet dolu tarifleriyle renklenecek fuarda Nedim Atilla “Gastronomi Turizmi ve İzmir" başlığıyla yine sektörün önde gelen isimleri Seda Genç, Gökçe Başkaya, Nihal Kadıoğlu Çevik ve Şef Hazer Amani’yi ağırlayacak.
 
İZMİR’İN GASTRONOMİ BELLEĞİ 
Fuarın üçüncü günü İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Tugay Bucak moderatörlüğünde “Geçmişten Geleceğe İzmir’in Gastronomi Belleği” paneli düzenlenecek. Bu panelin konuşmacıları Yazar Nejat Yentürk, Doç. Dr. Ahmet Uhri ve Dr. Mehmet Kahyaoğlu olacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Rahmi Yılmaz ise “HORECA Sektörünün Yolculuğu" başlıklı panelde KAPP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak, Veysel Şengöz ve Esin Güral Argat’ı ağırlayacak.
 
“TURİZMİN YOL HARİTASI”

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, HORECA Fuarı’nın turizm sektörünün yol haritasını belirleyeceğini belirterek “Fuar yine birbirinden önemli konuların, konunun uzmanlarıyla tartışılacağı bir platforma dönüşecek” dedi. Sektöre hakim güçlü sivil toplum kuruluşlarınca desteklenen HORECA Fuarı’nın sektörde faaliyet gösteren dev firmaların yanı sıra Avrupa, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ve Orta doğu ülkelerinin aralarında bulunduğu 20’den fazla ülkeden profesyonel ziyaretçi ve satın alma yetkilisini ağırlayacağını belirten Ceylan “Bu fuar hem sektöre hem de kent ekonomisine dolaylı katkı sağlayacak. Sektörün sezon öncesinde tüm hazırlıklarını yapabilmelerine imkan tanıyacak. Bunun için hız kesmeden çalışıyoruz” dedi.

Editör: Atakan Şen