Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye'nin 2 pitbullun saldırısına uğramasıyla birlikte alınan kararda, sokak hayvanlarının barınaklara toplanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelere sokak hayvanlarını barınaklara alma çağrısı yapmıştı.

"Toplanması söz konusu değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra İzmir Büyükşehir Belediye'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Değerli İzmirliler, Kentimizdeki sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama ve tedavi işlemlerinin yanı sıra acil ve münferit durumlar dışında toplanması söz konusu değildir. Can dostlarımız hepimize emanet." ifadeleri yer aldı.

Sokak köpekleri önünü kesti

Mehmet Kasapoğlu'ndan yeni yıl  mesajı ve 2023 değerlendirmesi Mehmet Kasapoğlu'ndan yeni yıl mesajı ve 2023 değerlendirmesi

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı sahilde bisiklet sürerken, bir grup sokak köpeği, önce Soyer’in önünden giden ve kamera ile çekim yapan elektrikli scootera havladı. Sokak köpekleri ardından, arkadan gelen Başkan Soyer’e yönelip, önünü kesti. Bu anlar ise saniye saniye kemeralara yansıdı. Başkan Tunç Soyer, havlayan köpekler nedeniyle bir süre duraklarken, köpeklerin sakinleşmesi ile pedala tekrar basarak köpeklerden uzaklaştı.

Editör: Atakan Şen