TÜRKONFED ile EGİKAD ortak projeler geliştirecek TÜRKONFED ile EGİKAD ortak projeler geliştirecek

Türkiye'yi bilgi toplumuna dönüştürme” amacıyla çalışan Türkiye Bilişim Vakfı'nın (TBV) genel kurul toplantısı 20 Mart'ta düzenlendi. TBV'nin 2023-2025 çalışma dönemi yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin belirlendiği toplantıda konuşma yapan TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, içinde bulunduğumuz dönemi bir kırılım çağı olarak değerlendirerek, TBV'nin bu dönemde ortaya çıkan yeni modeller üzerinde çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmek ve özellikle yeni teknolojilerin sosyal ve ekonomik yaşam üzerine etkilerini inceleyip nitelikli ve saygın paydaşlarla birlikte projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten Türkiye Bilişim Vakfı'nın (TBV) genel kurul toplantısı 20 Mart'ta gerçekleşti. TBV'nin 2023-2025 çalışma dönemi yönetim ve denetim kurulu üyelerinin belirlendiği toplantıda; vakfın dönem faaliyetleri, eğitim projeleri, ödül programları, rapor çalışmaları, AB Fonlarıyla yürütülen projeler ve platformlar değerlendirildi.

Gri alanları kapsayan yeni modeller üzerinde çalışacağız
Kurulda yaptığı konuşmada içinde bulunduğumuz dönemi kırılım çağı olarak değerlendiren TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı; “Son yıllarda ağır kırılımlar yaşıyoruz. Örneğin, COVID-19 dünyaca bir kırılımdı. FED faizleri artırarak, hükümetimiz faizleri indirerek ekonomik kırılımlar yarattılar. Teknolojide de kırılımlar yaşadık: Metaverse, Cripto, NFT, DAO'LAR ve en son yeni oyuncağımız ChatGPT oldu. Fakat en kötü kırılımı depremle yaşadık. Kırılımlar karanlık taraflarıyla, kontrol edilemeyen gri alanlarıyla birlikte geliyor. Gittikçe kontrolün elden kaybolduğunu görüyoruz. Alıştığımız ‘otorite' kavramı doğal olarak kırılımlara ters düşüyor. Kırılım çağında temel tercihlere zorlanıyoruz. Ya birbiri üstüne doğan kırılımlarla değişime adapte olabilecek bir dünyayı kabul edeceğiz ya saldırganlaşıp, hırçınlaşarak ipleri elimize tutmaya çalışacağız ya da gri alanları kapsayan yeni modeller üzerinde çalışacağız. TBV olarak tercihimiz neredeyse 30 yıldır üçüncü seçenek oldu” dedi.
                                                   TBV_YK_1
“Travmalar uzun dönemli fırsatlar da içeriyor”
Yaşanan her bir afetin bir travma olduğunu dile getiren Faruk Eczacıbaşı, sözlerine şöyle devam etti: “Travmalar genleri de değiştirebiliyor ve acıklı olduğu kadar uzun dönemli fırsatlar da içeriyor. Yeni modeller, inovatif yapılar ortaya çıkıyor. TBV'nin görmek istediğim en önemli aşamalarından birisi, yeni modeller üzerinde kurumsal olarak çalışabilecek uluslararası bir kurum olabilmesi.” TBV'nin ekibinin yeni dönemde gençleştiğini belirten Faruk Eczacıbaşı, yeni yol arkadaşlarına teşekkür etti.
 
TBV 2023-2025 çalışma dönemi Yönetim ve Denetim Kurulu Üye listesi 
 Yönetim Kurulu Asıl Üye

Faruk  ECZACIBAŞI
Bülent  GÖNÇ
Ayşe Ufuk AĞAR
Rahmi  AKTEPE
Murat  ALSAN
Burak  AYDIN
Yasin  BECENİ
Berrin  BENLİ
Prof. Dr. Kemal  CILIZ
Dr. İzel Levi  COŞKUN
Prof. Dr. Altan  ÇAKIR
Hande ÇİLİNGİR
Berç  ÇUBUKÇİYAN
Barış  ERDEMİR
Dr. R. Erdem ERKUL
Melih Murat  ERTEM
Atakan  FOÇA
Özgür  GÜNERİ
Emrehan  HALICI
Ahmet HANÇER
Erman  KARACA
Barış  KARAKULLUKÇU
Levent  KIZILTAN
İlker  KURUÖZ
Ahmet  ÖNGÜN
Mert  ÖZGÜR
Barış  ÖZİSTEK
Can  SELÇUKİ
Ahmet Ussal ŞAHBAZ
Tolga  ULUTAŞ
Serdar  URÇAR
Prof. Dr. Dicle  YURDAKUL
Ceren ZEYTİNOĞLU

 
Denetleme Kurulu Asıl Üye

Ali SAYDAM
Cüneyt KALPAKOĞLU
Tayfun UĞUR
Editör: Esra ÜNSAL Ünsal