Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (Dikili Sera TDİOSB), bölgenin marka değerini yükseltirken, aynı zamanda Türkiye’ye de rol model olacak.
 Kurucu ortakları arasında İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Dikili Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası'nın yer aldığı Dikili TDİOSB'de sanayi ve sera parsellerinde boş yer kalmadı.

BOŞ YER YOK

Dikili Sera TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öğmen, 3 milyon metrekare bataklık alanı tarıma kazandırarak, Avrupa ve Türkiye’nin topraksız, ısıtmalı, tam otomasyonlu, yenilenebilir enerji ve yeşil üretimi benimseyen en büyük sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olacaklarını belirtti. Öğmen, tarımın dışında görülen kurumlar olarak ellerini taşın altına koyduklarını vurgulayarak, bu örnek işbirlikteliği ve tarıma verdikleri destek için İZTO, EBSO, İTB ve EİB ile Bergama Ticaret Odası ve Dikili Belediyesi ödüllü teşekkürü hak ediyor. İki  yıl boyunca pandemi nedeniyle çalışma arkadaşlarımızla bir araya gelemediğimiz hâlde 50 sera ve 33 sanayi parselimiz satılmış durumda. Daha şimdiden hiç boş yerimiz yok” diye konuştu. Öğmen, yakın zamanda altyapı ihalesine çıkmayı, birkaç ay içerisinde ise temel atma çalışmalarına başlamayı hedeflediklerini söyledi.

DEÜ’de Türk Dış İlişkileri Masaya Yatırıldı DEÜ’de Türk Dış İlişkileri Masaya Yatırıldı

“EN” KATMA DEĞERLİ ÜRÜN

Dikili Sera TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öğmen, 3 milyon metrekare bataklık alanı tarıma kazandırarak, Avrupa ve Türkiye’nin topraksız, ısıtmalı, tam otomasyonlu, yenilenebilir enerji ve yeşil üretimi benimseyen en büyük sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olacaklarını belirtti. Öğmen “Biz burada yalnızca izlenebilir tarım, pazarlama ve ihracat konusunda da bölgeye örnek model oluşturmayacak aynı zamanda yapılanmamızla da fark yaratacağız” diye konuştu.

“EN” KATMA DEĞERLİ ÜRÜN

Sera parsellerinde katma değeri en yüksek olan ürünlere yöneleceklerini, sanayi parsellerinde ise paketleme, soğuk hava tesisleri gibi tesislerin yer alacağını söyleyen Öğmen şöyle devam etti:
"Hedefimiz her ürünü işleyerek yine katma değeri yüksek hâle getirebilmek. Bu hizmetler yalnızca Dikili Sera TDİOSB için değil bölgemizdeki tüm tarımsal-bitkisel üretime açık olacak" 

KÜÇÜK ÜRETİCİYE KAPI AÇIK

Öğmen, TDİOSB alanındaki eğitim salonlarının, fide tesislerinin ve laboratuvarların çiftçilere ve bitkisel üretim yapan tüm kooperatiflere açık olacağını vurgulayarak “Tarımsal OSB’ler olarak, ülke tarımında sorumluluk paylaşmak adına küçük üreticiye ve kooperatiflere de destek veren kurumların önünü açacağız” diye konuştu.

“MUTLU ÇİFTÇİ” YARATMALIYIZ

Tarımla uğraşan üreticiyi topraklarında tutabilmek için her zaman siyaset üstü politikayı savunduklarını söyleyen Öğmen, "Tarımdan bahsedildiğinde ülkedeki tüm siyasi güçler birleşmeli. Çiftimiz haftanın 7, yılın 365 günü mutlu olmalı" dedi.