EÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalına kazandırılan  “İleri Vestibüler Tanı ve Rehabilitasyon Ünitesi”nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Devrim Bozkurt, KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, bölüm akademisyenleri ve çalışanlar katıldı.

Son yıllarda EÜTF Hastanesine önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalımız, yapılan yatırımlar neticesinde yeni teknolojilerle donatılarak özel bir klinik haline geldi. Tüm kliniklerimizin, son teknolojik cihazlarla donatılması konusuna üst yönetim olarak önem veriyoruz. Yakın bir zaman içerisinde  Merkezi Ameliyathanemizi resmi olarak açacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle hastanemiz, yeni yıla borçsuz olarak girdi. 2024 yılında da Tıp Fakültesi üst yönetimi ve anabilim dalı başkanlılarımızla ortak akıl çerçevesinde çalışarak, bu tür yatırımlara devam edeceğiz. Amacımız, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde kaliteli sağlık hizmeti sunmak. Bunun yanında sağlık turizmi açısından da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Bölgemizde, uygulamanın yapılacağı tek merkeziz”

İleri Vestibüler Tanı ve Rehabilitasyon Ünitesinin kliniğe sağlayacağı katkıları anlatan KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, “Özellikle baş dönmesi şikâyeti ile başvuran hastalarda ayırıcı tanıya gitmek için kimi zaman konvansiyonel testler yeterli olmamaktadır.  Bu ünite ile tanısı zor konulan ve etkili tedavi alamayan dengesizlik ve baş dönmesi hastalıklarının tanısında ileri düzey objektif tanısal testler ile tanı konulacak, tanı algoritması geliştirilecek ve beraberinde sanal gerçeklik vestibüler rehabilitasyon uygulamaları ile modern vestibüler rehabilitasyon programları uygulanabilecektir. Ege Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı İleri Vestibüler Tanı ve Rehabilitasyon Ünitesi, Türkiye’de ileri vestibüler tanı ve rehabilitasyonun uygulanacağı nadir kliniklerden biri ve bölgemizde ise tek merkezdir. Üniversitemizin en büyük avantajı ise ülkemizde bu değerlendirmeleri multidisipliner yapan tek merkez olmasıdır. Bölümüze sağladığı desteklerden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a tüm bölümdeki hocalarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Diyabet hakkında her şey Bornova’da konuşuldu Diyabet hakkında her şey Bornova’da konuşuldu

--

Editör: Atakan Şen