Seçim Öncesi Seferihisar'da Yaşanan İş Vaadi Hayal Kırıklığı! Seçim Öncesi Seferihisar'da Yaşanan İş Vaadi Hayal Kırıklığı!

Etkinliklerin konukları dijital sanatçı Benjamin Gaulon ve ve Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Daniele Savasta oldu.
 
Benjamin Gaulon'un elektronik atıklardan elde ettiği kolektif enstelasyon atölyeye damgasını vurdu. 20 yılı aşkın süredir art+tech, media art ve hacktivizm alanlarında sanatsal araştırmalar yapan sanatçının deneyimlerini paylaştığı atölye, İzmirli gençlerden büyük ilgi gördü. Katılımcılar, Hardware Hacking ile Bending devresi yeteneklerini sergileyerek, analog ve dijital, video sinyali ile sesi, ritim ve tekrarı, elektronik ve mekaniğini karıştıran bir heykel yarattı.
 
"Teknoloji eğitimi önemli"
Amacının yeni teknolojileri farklı yollarla ele almak olduğunu belirten Gaulon “Teknolojinin olumsuz yanlarından korumanın en önemli yolu eğitimdir. Biz dijital sanatçılar yaptığımız atölye ve etkinliklerle, sanatsal yollarla gençleri eğitmeyi ve farkındalık yaratmayı hedefliyor, onları teknoloji ve internet denetimi hakkında düşünmeye yönlendiriyor, kendi araçlarını bulmaları için teşvik ediyoruz” dedi. Gaulon, bu eğitimin dijital dünyada hayati bir önem taşıdığını vurgulayarak “Çünkü teknolojiyi anlayamazsanız eleştiremez, öneri sunamaz ve geliştiremezsiniz” diye konuştu. Elektronik atıklardan elde edilen eser, 22 Ocak 2022 tarihine kadar Institut français İzmir’de sergilenecek.

Editör: Atakan Şen