Öğrencilerin eğitim aldıkları iki yıl boyunca hayat kurtarmanın inceliklerini öğrendiklerini söyleyen Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ekşi, “Öğrencilerimiz, etkinliğimizde iki yıl boyunca öğrendikleri bilgi ve becerilerini sergileme fırsatı bulacaklar. Etkinlikte öğrenciler birbirlerinin uygulamalarını görürken biz de onların uygulamalarına tanık olacağız.  Mezun olduktan sonra ülkemizin dört bir yanına dağılarak hayat kurtarmanın tüm aşamalarında görev alacak öğrencilerimizin mesleki olarak hangi aşamada olduklarını gözlemleme fırsatı da yakalamış olacağız” diye konuştu.

EÜ kanser tanı ve tedavisi ile farkındalığı konusunda bölgeye liderlik ediyor EÜ kanser tanı ve tedavisi ile farkındalığı konusunda bölgeye liderlik ediyor

Öğretirken eğlendiren etkinlik

Etkinlikle ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Süreyya Gümüşsoy, “Bizim bölümümüz, uygulamalı eğitimle öğrenci yetiştiriyor. Bölümümüzün geneli uygulamaya ve pratiğe dayalı. Bugünkü etkinlikte öğrencilerimiz, öğrendikleri uygulamaları burada pratiğe dönüştürüp kendilerini gösterme fırsatı bulacaklar.  Onlara bir senaryo vereceğiz. Senaryo gereği hastanın bilgilerini verip müdahale etmelerini bekleyeceğiz. Nasıl ambulanstaki ekip müdahale ediyorsa, aynı şekilde onların da belli bir süre içerisinde müdahale etmelerini isteyeceğiz. Etkinliğimiz, öğrenciler için öğretici olmasının yanı sıra eğlenceli de olmuş olacak” dedi.

”Hayat kurtarıyoruz”

Paramadedik Oyunları etkinliğinde görev alan son sınıf öğrencilerinden Rozerin Kanak ise “Bu oyunu planladıkları için hocalarımıza teşekkür ediyorum. Mesleğimi seviyorum. Paramedik mesleği çok özel. Herkesin yapamayacağı bir meslek, hayat kurtarıyoruz. Bu, çok güzel bir şey’’ dedi.

Üç farklı etabı olan etkinlikte öğrenciler, hocaların gözetiminde cansız mankenlere ilk müdahalelerde bulundular. 

Editör: Atakan Şen