EÜTF Hastanesinin yenilenen Acil Servisi hizmet vermeye başladı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesinde daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Günde 600’ün üzerinde hastaya hizmet veren EÜTF Hastanesi Acil Servisinin fiziki altyapısı baştan sona yenilendi.

Modern altyapıya kavuşturulan Acil Servisin açılışı Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, öğretim elemanları ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak, uluslararası standartlarda kaliteli ve etkin sağlık hizmeti vermek için büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemiz fiziksel altyapısını günün ihtiyaçlarına kavuşturmak amacıyla başlattığımız yenileme ve güçlendirme çalışmalarını bir bir tamamlıyoruz. Ülkemizin sağlık alanındaki önemli markalarından olan Tıp Fakültesi Hastanemizi sürekli geliştirmeye, güçlendirmeye çalışıyoruz. Tüm anabilim dallarımızın ve kliniklerimizin hem fiziki hem teknolojik hem de insan gücü kapasitesini artırdık. Verdiğimiz sağlık hizmeti Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan değerlendirmelerde tam puan alarak A Plus konuma yükseldi. Hastanemizin standartlarını daha ileri noktalara taşımak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu.

“Ülkemizin önde gelen Acil Tıp Merkezlerinden birisiyiz”

EÜTF Hastanesinin, sadece İzmir ve çevresindeki yakın illere değil, ülke sathına hatta başta Balkanlar olmak üzere komşu ülkelere sağlık hizmeti sunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Güçlü insan kaynağı, tam donanımlı klinikleri ile bölgenin sağlık üssü konumunda bulunan Tıp Fakültesi Hastanemizin en yoğun birimlerinden olan Acil Servisimizin fiziki altyapısına yönelik başlattığımız yenileme ve güçlendirme çalışmalarını tamamladık. Sağlık hizmetlerinde hepimizin bildiği gibi acil servisler kritik rol üstleniyor. Hem hastalar hem de sağlık çalışanları için bu birimlerin elverişli koşullara sahip olması gerekiyor. Bu merkezlerin fiziki imkânlarının yürütülen hizmetlerin ihtiyacına uygun biçimde dizayn edilmesi büyük önem taşıyor. Bu amaçla, Acil Servisimizin; elektrik ve internet sisteminden ısıtma ve soğutma sistemine, ısı geri kazanımlı havalandırma siteminden zemin döşemelerine kadar altyapısını çağın gerekleri doğrultusunda son teknolojik malzemelerle yeniledik. Sağlıkta kalite hedeflerimize katkı vereceğine inandığımız önemli bir çalışmayı daha tamamlayarak, halkımızın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 

Egeli bilim insanlarından Tirozinemi Tip 1 hastalığının erken teşhisine yönelik proje Egeli bilim insanlarından Tirozinemi Tip 1 hastalığının erken teşhisine yönelik proje

EGE ÜNİVERSİTESİNİN YENİLENEN ACİL SERVİSİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI (3)

“Günde 600’ün üzerinde hastaya sağlık hizmeti veriyor”

Acil Servisin, günde 600’ün üzerinde hastaya sağlık hizmeti sunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Acil Tıp alanında bölgedeki tam donanıma sahip merkezlerden birisi olan Üniversitemiz Acil Servisi, yetkin insan kaynağı, acil müdahale ve ilk yardım alanında deneyimli sağlık personeli ile acil vakalara multidisipliner hizmet anlayışı içinde 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Acil Tıp Anabilim Dalımız, gerek tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 pandemi sürecinde, gerekse hepimizi derinden sarsan 30 Ekim 2020 tarihli İzmir Depreminde gösterdiği çaba ve etkin sağlık hizmetleri ile ön planda yer aldı. Acil Servis çalışanlarımız, Kahramanmaraş merkezli depremlerde de sahaya gönüllü olarak giden ekiplerimizin arasında yer alarak üzerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getirdi.  Yaptığımız yatırımlarla modern son teknoloji tıbbi cihazlar ile donatılan Acil Servisimiz 1600 metrekare alanda tanı ve tedavi hizmeti sunuyor. Şehirlerarası yolların kesişme noktasında ve şehrin en yoğun lokasyonunda hizmet veren Acil Servisimiz, saniyelerin önem arz ettiği rahatsızlanma ve yaralanma durumlarında ilk başvurulan merkez olarak önemli görev üstleniyor. Halihazırda Acil Servisimizde toplam 70 sedye ve 30 yatak ile 100 yataklı hastanın takibi sağlanıyor. Servisimiz; Resüsitasyon, Monitörlü Gözlem 1, Monitörlü Gözlem 2, Travma, Bakı, Turuncu Alan,  İzole Alan, Yatış Bekleme Birimi, Yeşil Alan olmak üzere toplam 9 ayrı birimiyle 3. basamak bir acil servis olarak günde 600 hastaya şifa oluyor.  2022 yılında Acil Servisimize 125 bin 975 hasta başvuru yaparak tedavi aldı.  Acil Servis; 2 profesör, 4 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 2 acil tıp uzmanı, 10 öğretim elemanı, 68 acil tıp asistanı, 85 hemşire ve 44 destek personeli ile sağlık hizmeti sunmayı sürdürüyor. İnanıyorum ki bu tür çalışmalarımız sayesinde, her geçen gün bir öncekinden daha güçlü bir alt yapıyla bölgemize ve ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yenilenen Acil Servisimizin üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Esra ÜNSAL Ünsal