İzmir’de, Kamu hastaneleri içinde sadece İzmir Şehir Hastanesi’nde uygulanmaya başlanan mamografi eşliğinde stereotaktik kalın iğne biyopsisi ile meme ultrasonunda görülemeyen sadece mamografide görülen lezyonlar ameliyata gerek kalmadan tespit ediliyor ve anında alınan biyopsi ile kesin tanı konuluyor.

EÜ “I. Uluslararası Odyoloji Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı EÜ “I. Uluslararası Odyoloji Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı

Meme kanserinde erken tanının önemini bilen, bu nedenle rutin kontrollerini yaptırmak amacıyla meme taraması yaptıran 45 yaşındaki kadın hastanın mamografi sonucunda, sol memede kuşkulu mikro lezyonlar saptandı. Bu lezyonların meme kanserinin erken bulgusu olabileceğinden dolayı hastanın meme ultrasonu ve meme MR’ı çekildi. Son olarak net bir tanı konulabilmesi amacıyla mamografi eşliğinde stereotaktik yöntemle biyopsi ile lezyonlar başarıyla alındı ve patolojiye gönderildi.

Hastaya işlemi uygulayan ve sonucun iyi huylu çıkmasını tüm kalbiyle dileyen Radyoloji Doktoru Prof. Dr. Zehra Hilal Adıbelli; “Bu işlem hastalarımız için büyük fayda sağlamakta. Sonucu iyi huylu gelen lezyonlar için hasta gereksiz ameliyattan kurtulabilmekte, kötü huylu gelen lezyonlar içinse cerrahi operasyon ve tedavi bu bilgi ile daha doğru planlanabilmektedir. Hastanemizde bulunan mamografimiz ile stereotaktik biyopsi, stereotaktik meme işaretleme ve kontrastlı mamografi işlemleri de başarıyla yapılmaktadır.” dedi.

Editör: Atakan Şen