Dünya Tarımı 19. kez AGROEXPO'da buluşuyor Dünya Tarımı 19. kez AGROEXPO'da buluşuyor

Denizli’de dernek merkezinde yapılan toplantıya KalDer İzmir Şubesi üyeleri ile DEGİAD üyesi iş insanları katıldı. Toplantı açılışında konuşan KalDer İzmir Şube Başkanı Senem Kılıç, Denizli’de KalDer şubesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, Denizli’de bundan sonra KalDer isminin daha çok duyulacağını söyledi. DEGİAD ile birlikte İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci’yi genç iş insanları ile bir araya getirdiklerini belirten Kılıç, “Günümüzde şirketlerin kurumsallaşması, Aile fertlerinin şirketleri geleceğe taşıması için alacağı kararlar çok önemli. Bu konuda İnci Holding 1997 yılında Aile anayasası çalışmalarını başlatmış bir şirket. Türkiye’de bu alanda örnek bir çalışmaya imza attılar. Şirket kurucusunun ayrılmasından sonra şirketlerinde üçüncü kuşakların yönetimde yer almasını başarı ile sağladılar. Bu güzel örnek özellikle Aile şirketlerinin yoğun olduğu Denizli’de yeni başarı hikayelerinin ortaya çıkmasında yol göstermesi için Perihan İnci’nin deneyimleri ve paylaşımları çok değerli. Kendisinden öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Gençlerle tecrübe paylaşımı

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan da KalDer İzmir Şubesi iş birliğinde güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, bundan sonra da organizasyonlara devam edeceklerini söyledi. Kurumsallaşma konusunda aile şirketlerinde zorluklar yaşandığına dikkat çeken Urhan, “İnci Holding’de Türkiye’ye örnek bir kurumsallaşma örneği sergilendi. Perihan İnci’nin bu konuda önemli tecrübeleri var. Bu tecrübelerin genç iş insanları ile paylaşılması önemli. Perihan İnci’nin tavsiyeleri ve önerileri üyelerimize ışık tutacaktır” dedi.

Aile anayasası 1997’de yapıldı

Açılış sunumlarının ardından konuşan İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, iş yaşamı ile birlikte, Türkiye’nin girdiği ekonomik krizlerde şirketlerini nasıl ayakta tutma mücadelesi verdiklerini anımsattı. Son dönemde kurumsallaşma ve dijitalleşme çalışmalarının birlikte hayata geçtiğini ifade eden İnci, “Biz İnci Holding’te 1997 yılında Aile anayasası oluşturduk. Sonrasında da gelişmelere göre revizeler yaparak bugünlere geldik. Ben tekstil, turizm ve otomotiv sektörlerinde yöneticilik yaptım. 2004 yılında kurucumuz Cevdet İnci’nin vefatının ardından 3.kuşağımızın katılımıyla yaptığımız Aile anayasası revizyonu ile yeni döneme aile olarak uyumlandık. Daha sonra işlerimiz ile aile anayasamızın uyumlu olmasına özen gösterdik. Başkanlık süresinin belli olduğu bir  model ile Holdingi yönetiyoruz. 5 kız kardeş olarak kadınların çok yönlü düşünebilmesi ve detaylara dikkat etmesi sayesinde başarılı olduk. Hep objektif olmaya özen gösterdik ve Liyakatı çok önemsedik. Holding yönetiminde kişi olarak değil şirketlerimizi temsilen yer alıyoruz. İnci Aile Ofisi adıyla ayrı bir yapılanmamız var. Bu yapılanma ile Aile üyeleri özel iş ve yatırımlarını bu kanaldan yapabiliyorlar. Böylece  Holding yapısının kurumsal bütünlüğüne müdahil olmuyorlar

“Trendleri takip edin”

Firma olarak her zaman trendleri yakından takip ettiklerini daha Endüstri 4.0 sözleri Türkiye’de duyuluyor iken bu konudaki adımları attıklarını vurgulayan İnci, sürekli şirketlerini geliştirmek için yatırım yaptıklarını söyledi. Genç yöneticilerin de dünyadaki trendleri yakından takip etmesi gerektiğinin altını çizen İnci, “Bir işe başlarken sakın sözleşme yapmadan yola çıkmayın. Objektif olun ve liyakata çok önem verin. Ortaklıklardan korkmayın. Şirketlerinizi daha da büyütmek ve daha hızlı kurumsallaşmasını sağlamak için ortaklıklar büyük fayda sağlıyor” diye konuştu.

Editör: Atakan Şen