Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen yaklaşık iki yüz firma temsilcisi ve profesyonel yöneticinin katıldığı buluşmada çok sayıda iş ve yatırım görüşmesi yapıldı.

“35 BİN KİŞİLİK DEV BİR AİLEYİZ”
Toplantının açılışında konuşan ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı, uzun süren pandemi döneminin ardından derneğin üyeleri ve paydaşları ile buluşmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, pandemi döneminde çalışmalarını kesintisiz sürdürerek kurumsal üye sayısını iki kattan fazla artırdıklarını söyledi. Türkiye’nin enerjide kaynak çeşitliliğini sağlamasının yanı sıra ithal kaynaklardan hızla uzaklaşarak yerli, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarına yönelmesinin taşıdığı önemi her fırsatta anlattıklarına işaret eden Kalaycı, şu değerlendirmeyi yaptı: “ENSİA bugün sayıları 77’ye ulaşan Kurumsal, 16 Bireysel ve 23 Akademik üyesi ile çok büyük bir aile. Alanlarında ülkemizin yüz akı kuruluşları arasında yer alan Kurumsal üyelerimizin sağladıkları istihdam 35 bine ulaşmış durumda. Network Toplantımız ile eski ve yeni üyelerimizin birbirleri ile tanışmalarını sağlamak, yeni iş ortaklıklarına ve değer zincirlerine vesile olmak istiyoruz. Bu buluşmanın, birbirlerini tanıyan üyelerimizin de hasret gidermeleri için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.”

Sanayici ara eleman ihtiyacını karşılama arayışında Sanayici ara eleman ihtiyacını karşılama arayışında

“İZMİR TEMİZ ENERJİDE UZMANLAŞACAK”

Network Buluşması’nda katılımcılara seslenen İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz da, ajansın vizyonunda yenilenebilir ve temiz enerji sektörünün desteklenmesinin yer aldığını hatırlattı. ENSİA ile paydaşı oldukları Best For Energy projesi ile sektörün kümelenme çalışmalarının önemli bir ivme kazandığını kaydeden Yavuz, proje ile İzmir’in temiz enerjide uzmanlaşan bir kent olmasını hedeflediklerini ifade etti. 

“İZMİR, OLAĞANÜSTÜ BİR FIRSAT PENCERESİ SUNUYOR”
Network Buluşması’na katılan Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolusu Detlev Wolter ise Türkiye’nin dış ticaretinde en önemli paya sahip ülkelerin başında gelen Almanya’nın, Türk ve Alman halklarının ortak refahına hizmet eden yatırımlarla desteklemeye büyük önem verdiğini vurguladı. Türkiye’de 140 bin kişi istihdam eden, 8 bine yakın Alman sermayeli şirketin faaliyet gösterdiğini hatırlatan Başkonsolos Wolter, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim de ailemle birlikte yaşadığım ve görev yapmaktan büyük keyif aldığım İzmir ise Alman sermayeli şirketlerin en yoğun şekilde kümelendiği kentlerin başında geliyor. Halen 650 dolayında Alman sermayeli firmaya ev sahipliği yapan İzmir’den Alman firmaları tarafından yapılan ihracat, 2021 yılında 1.5 milyar dolara ulaştı. İş adamlarımızın işbirliklerinin gelişmesi ile bu seviyenin çok daha yukarılara taşınacağına inanıyorum. Türkiye’nin yenilenebilir ve temiz enerji sektöründe son on beş yılda yakaladığı ivmeyi dikkatle izliyor ve alkışlıyoruz. İzmir, sıcak ve ılıman iklimi, yüzünü Avrupa’ya dönmüş insan yapısı; yüksek kapasiteli limanları ve ulaşım altyapısı tüm şirketler için olağanüstü bir potansiyel ve fırsat penceresi sunuyor.”

KOSGEB İzmir İl Müdürü Levent Arslan, İZENERJİ Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Türkoğlu, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği (EGEDERİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin ve çok sayıda iş insanının katıldığı Network Buluşması’nda misafirler gecenin geç saatlerine kadar hoşça vakit geçirdiler.

Editör: Atakan Şen