- Izmir Iyi Parti'de neler oluyor? - Teşkilatın kurucu 2 numarasını kim yuhalattı? - Ard arda istifalar gelecek mi? - Tire Belediye başkanı Salih Atakan DURAN listelere neden alınmadı?

Işte bu ve benzeri bir çok  sorularla geçtiğimiz hafta sonu olağan genel kurulunu gerçekleştiren ve 2023 genel seçimine taze kan ile girme çabasında  olan İyi Parti Izmir'de yenilenme, birlik ve beraberlik olması beklentileri tam anlamıyla suya düştü desek yeri var. Kulisler, haberler çok iç açıcı değil!!! Bir çok istifanın geldiği ve geleceği, birlik beraberlik beklentilerinin aksine bir çok parti üst düzey kurucu yöneticilerden bölünme sinyalleri siyasi gündeme bomba gibi düştü. Parti genel merkez yöneticilerininde katılım sağladığı  kongrede büyük gerilim yaşanması Iyi Parti Grup Başkanvekili Izmir Milletvekili D.Musavat DERVIŞOĞLU'nun yuhalanması  siyaset arenasında ve bir çok parti üyelerince şaşkınlık ve sitem ile karşılandı. 2022 'de il ve ilçe teşkilatlarında  kongre startının genel merkez tarafından  verilmesi üzerine  işadamı ve siyasetçiler adaylık için kolları sıvayıp kongre çalışmalarını aralıksız son 20 güne kadar sürdürdü. Bir süre meclis danışmanlık görevi yürüten 

Emre ERYILDIRAN ve Iyi Parti Balçova Belediye Meclis Üyesi işadamı Öztürk KESKIN en çok konuşulan ve ilk adaylık açıklayan parti kurucu üyeleri oldu.  Iyi parti kurulduğu günden bu yana gerek saha gerek birçok platformda partilerini temsil ettiler. Heyecanlı ve  bir o kadar çıtanın yüksekliğinin sinyalleri geliyordu. Ilçe ilçe gezip delegeleri dolaştılar, hemen hemen her ilçe kongresine katılım sağladılar.  Ancak seçime kısa bir süre kala Il başkanlığı yarışından çekildiklerini kamuoyuyla  paylaştılar. Balçova Belediye Meclis Üyesi Işadamı Öztürk KESKIN 2023 genel seçimleri öncesi  Izmir Milletvekilliği adaylığını deklare etti. 
Son 20 günde yaşanılanları onlar kısaca üstü kapalı birlik beraberliğimiz için feragat olarak duyurdu.  iki siyasetçininde  Il başkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından yeni 2 aday, Ülkü DOGAN ve Sinan BEZIRCIOĞLU bir anda çıkıverdi. Verilen mesaj ise üstü kapalı birlik ve beraberliği sağlayacak adaylar oldu. Partili bir çok ismin sitemi ise demokrasi sembolu olacağı söylenen bir partinin bir çok parti kurucusu üst genel kurul delegelerinin yeni ilbaşkanı olarak seçilen Sinan BEZIRCIOĞLU tarafından üstünün çizilmesi oldu. Izmir'in seçilmiş tek Iyi Partili belediye başkanı Tire Belediye Başkanı Salih ATAKAN DURAN'ın dahi üzeri bir anda çizildi ve bu durum parti içi büyük tepkilere neden oldu. 
Ne oldu, neden oldu, nasıl oldu yakın zamanda tarafların açıklamalarıyla aydınlanacaktır. 
Ama Iyi parti Izmir'de işlerin hiç IYI gitmediğinin aşikar olduğunu gözlemliyorum. Bir çok istifanın geldiği ve geleceği haberleri ise ilk günden duyulmaya  ve konuşulmaya başlandı bile.