pump-and-dump.....(Korkut ve Al) CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in açıklama duyurusunu ve zamanlamasını çok manidar buldum.

Milletin vekili neden hayati tehlikesi olduğunu ve sözüm ona elde ettiği delillerin kendisinin başına birşey gelir ise 3 arkadaşına daha teslim ettiğini söyler kameralar karşısında. Uluslararası bir hadise, bölücü  terör örgütlerine yönelik bir faaliyet duyurusu (ihbarı)veyahut meydan okuma,  yine ülke için milli Istihbari degeri taşıyan içerik. Tüm Türkiye için yapılan bu bildirinin ne olacağı konusunda herkez gibi benimde aklıma yukarıda saydığım çok örnek tabiki geldi ve açıklamayı bekledim. Son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sürekli Borsa Istanbul açıklamalarınıda yakından gözlemliyorum. 
Küçük yatırımcının soyulduğunu iddia ettiği şu BIST (Borsa Istanbul) hareketliliğini ve Işyatırımın (ISBANKASI) yaptığı satışları.
Şimdi gelelim açıklama duyurusu yapıldığı BORSA ISTANBUL da iki gün yaşananlara ve soru işaretlerine!!!!
Açıklama neden aynı gün yapılmadı?
Sabah 10:00-Aksam 18:00 arası neden seçildi?

-11 Ocak 2023 saat 14:38 borsa Bist 100 endeksi +3 seviyede.....
11 Ocak 2023 14:40 CHP Milletvekili Özgür Özel hayati tehlikesinin olduğunu ve açıklayacağı haberin  kendisinin başına birşey gelmesi durumunda 3 arkadaşında da olduğu haberini yapıyor. 
11 Ocak 14:41 Bist endeksi -5 e iniyor. 

BORSADA MANIPÜLASYON NASIL YAPILIR?
Bir manipülatör düşük fiyatlardan topladığı bir hisse senedi ile alakalı yanlış bir haberi iş birlikçileri üzerinden yayarak piyasadaki küçük yatırımcılara bu hisse senedinin yükseleceği mesajı verir. Bilinçsiz yatırımcılar da bu hisse senedine yönelerek gerçekten de o hisse senedinin yükselmesini sağlıyor fakat satıcı hep önceden o hisseleri toplamış olan aynı kişi oluyor. Manipülasyonu başlatan haberin yanlış olduğu ortaya çıkana kadar manipülatör elindeki hisseleri aldığı fiyatın çok üzerinden elinden çıkarmış oluyor ve hisse senedi tekrar düşüşe geçiyor. Hisse için durum böyle, bunu borsa ile ilgilenen ve gerçek yatırımcılar çok iyi bilir.
Normalde bir manipülasyonun tespit edilmesi, soruşturulması ve ispatlanması oldukça zor. Sermaye Piyasası Denetleme Kurumu (SPK) ise bunu tespit etmek için çalışır.  Manipülatif hareketler de daha çok düşük hacimli, sermaye derinliği az ve yükseltilip düşürülmesi daha kolay hisse senetlerinde görülür genelde. 
 Borsa İstanbul'daki son zamanlarda görülen sert hareketlenmeler bankacılık gibi BIST100 endeksinde en yüksek ağırlığa ve en büyük hacme sahip büyük şirket hisselerinde görülüyor. Ayrıca fiyat hareketlenmeleri hem spot işlemlerin görüldüğü ana endekslerde hem de vadeli opsiyon piyasasında  yaşandığı için olay daha karmaşık hale geliyor ve pisaya çöküşe, korku ve paniğe kapılıyor. Bir sabote var gerçeğiyle malesefki karşı karşıyayız. 
Hergün yeni bir topartanlanma ve yukarı ivme kazanan Borsa Istanbul endeksi durduruluyor, tabiri caiz ise kafasına kafasına tokmak ile vuruluyor ve olası bir kaos ortamı yaratılma ihtimaliyle küçük yatırımcı elindeki hisse senetlerini korkarak satıyor.
Açıklamaların hedefi olan Içişleri Bakanı danışmanı Emin Şen hadisesi kamuoyunun takdiridir. Bir bakan danışmanının şirketlerinin ticaret yapma hakkı olup olmayacağı yorumu tamamen kişilerin bakış açısına bağlıdır. Yasal bir engel var ise tabiki yanlıştır. Ben şahsen bir çok Cumhuriyet Halk Partili bir çok danışman tanığımın şirketlerinin olduğunu ve gerek yerel yönetimlerde, gerek diğer kamu kurumlarında ihalelere şirketlerinin girdiğini ve resmi ticaret yaptığını biliyorum. Yakinda kamuoyuyla bu CHP'li danışmanların ticari şirketlerinide paylaşırım. 
Yahu ilçe başkanlarının, il başkanlarının, milletvekillerinin ve onların danışmanlarının ticaret yaptığını ilk defamı duyuyoruz. Her siyasi partinin içerisinde yaşanılan bu sarmalın ilk defamı habercisi oluyoruz. El insaf. Sansasyonel bir haber pompalamak, piyasaya korku, ülkede endişe, kaos, güvensizlik endişesi yaratmanın ta kendisidir bu yapılan açıklama. Kusura bakmayın sayın vekil Özel bu bir manipülasyon benzerliĝi gösteren  davranış ve sorumsuzluktur.