Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz.  Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz!"  Mustafa Kemal ATATÜRK....  Cumhuriyet’imizin 99. yıl dönümü;

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.  Başta büyük lider Mustafa Kemal  ATATÜRK olmak üzere Cumhuriyet’e giden muzaffer yolda mücadele eden tüm kahramanlarımıza saygı ve rahmet ile anıyorum.
Hiç bir beyhude çaba, hiç bir satılmışın hain komplosu, hiç bir bölücünün sinsi planı , hiç bir emperyalistin ayak oyunu bizi yolumuzdan asla döndüremeyecektir. Bu yüce millet buna asla fırsat vermeyecektir...!
Türkiye Cumhuriyetinin ikinci 100. yılında yükseliş devam edeceğine, o şanlı al bayrağın daha yukarıya taşınacağına yürekten inanıyorum.
Peki bizler cumhuriyetin esaslarına, Atatürk'ün bize emanet ettiği bu güvel vatana ne kadar sahip çıkıyor, ne kadar mücadele ediyoruz?
 Sadece onun adını anmak ve duvarımızda resmini asmak yeterlimi? 
Gösterdiği hedefte hiç durmadan gerçekten çalışıyor ve üretiyormuyuz? 
Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine yürekten bağlımıyız?
  Kendimizi ve kurumlarımızı yeniliyor, çağdaş muhasır medeniyetler seviyesine ne kadar yaklaşıyoruz? 

ŞU OLAYLAR Bİ BİTSİN DÜZELİCEZ İNŞALLAH!
İzmir'de Kapanan Belediye Şirketleri var....
Karşıyaka'da  4  Taksitte Ödenen İşçi Maaşları....
Tehdit edilen gözü yaşlı Gazeteciler var.....
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçimin ardından büyük umutlarla hayata 2020 Mart ayında  geçirdiği "HALKIN BAKKALI" projesinin başarısızlıkla sonuçlanmasına çok üzüldüm. Projenin başarısızlıkla sonuçlanmasına şirket değişikliği ile kapatıldı.... mazeretine daha da çok üzüldüm. Halkın Bakkalı Projesi GRAND PLAZA A.Ş çatısı altında faaliyetlerine başlamıştı. Şirket çalışanları ise arayan İzmirlilere marketlerin belediyenin tarımsal faaliyetlerini yürütmek için kurulan İZTARIM şirketine devrolduğunu ve tadilattan geçirilip tekrar açılacağı bilgisini vermeye başlamış. Buraya kadar anormal bir durum varmı? Var elbette. Liyakat esaslı atamalar, denetim eksiklikleri,  hükümet ile kıyasıya peşref çekme, rekabet, pandemi, savaş,  enflasyon vesaire... vesaire...
öyle kolay olmuyor proje yürütmek değil mi?
 Rakamları aşağıya çekmek, durdurulamayan enflasyon canavarı ile baş etmek elbette zor!!
Kuruluş amacı halka ucuz gıda ihtiyacını karşılamak için alan yaratmak ve üretici kooperatifleri desteklemek olan bu projeyi ilk duyduğumda heyecanlanmış ve çok sevinmiştim. 
Üretime ve halka dokunacak her projenin yanındayım, olmayan da namerttir zaten. 
"HALKIN BAKKALI" ismin güzelliği, estetikliğine bakarmısınız!!! 
Kulağa....ADI , göze ....TABELASI ne hoş geliyor...!!!
Bizim "Halkın Bakkalı" Mavişehir, Bostanlı, Yalı veya şu kuleleri bol semtte değil...
 dar gelirli vatandaşların yoğunluk ile yaşadığı caaanım mahallelerin ara sokaklarında açılınca birde üstüne fiyatlar piyasa fiyatı üzerinde kalınca rağbet pek görmemiş. Eee hani bizim bakkal.... 
 hani veresiye defteri...
O mahallelerde büyümüş, o mahalle bakkallarından süt,peynir, yumurta,ekmek alıp çok deftere yazdırmışlığı olan işçi çocuğuyuz biliriz "HALKIN BAKKALI" nın ulviyetini. 
Rağbet görmeyen "Halkın Bakkalı" rahmet görmüş sonunda anlıyacağınız. Sosyal belediyemizin bir sosyal projesi daha sekteye uğramış..... Umarım düzelir yeni şirketinizin sihirli değneği dokunuverir fiyatlara... 

İŞÇİ MAAŞLARI 4 TAKSİTTEMİ ÖDENİYOR?
Karşıyaka belediyesinde geçtiğimiz aylar dahil olmak üzere işçi maaşlarının bir kısmının yatırıldığı geri kalan kısmının ise taksitler halinde peyder pey ödendiği İzmir basınında yazıldı, çizildi. Belediyeden tık yok. Sus pus, diller adeta lal olmuş..
Yahu hani siz dolu, bol keselerden  maaşlar verip biz işçiyi asla ezdirmeyeceğiz nağraları atıyordunuz. Ne oldu o iş.
Tek derdi evine bir lokma ekmek götürmek olan işçinin maaşımı fazla geldi....
İzmir'in lokomotif, öncü, süper sosyal belediyesine. 

ODA TV-BUCA BELDİYESİ, NE OLDU O İŞ?
Yine geçenlerde çalkalandı izmir...
 Hem de ulusal basının seçkin yazarlarınca.....
Oda TV İzmir Haber müdürü bir hanımefendinin başına gelen o elim hadise....
Gamze İşler hanımın başının Buca Belediye Başkanı  Erhan Kılıç bey ile başının dertte olduğu söylenilen  hadiseyi  Oda Tv yazarı Hürrem Elmascı hanımefendinin kaleme aldığı "bizden para istedi" meselesinden bahsediyorum....
konu ile alakalı her kez sus pus Oda TV'nin ne bir yazarından bir tepki yazısına nede  bir röportajına denk geldim..
 Yoksa hadise doğrumu? üzeri örtülecekmi?
 Buca Belediye Başkanının hüngür hüngür ağlattığı iddia edilen o genç gazeteci ne oldu sahi.....
Soner Yalçın'dan tutunda Fazıl Say' a kadar güçlü bir kadrosu bulunan Oda Tv'nin  İzmir Haber Müdürü'nün başına gelen hüzünlü hadise hakkında bir tek satır bile yazmaması  Erhan Kılıç haklımı sorusunu aklımıza getirmiyorda değil hani.