Başlık tamamen organik halk anketinden. İzmir'in dört köşe bucağından. Eee benim anket şirketim yok anketler o sebeple tamamen organik. Geniş halk anketimi şişirip şişirmediğimden şüphe edecek olan olsa da yandaşlık, adam kayırmacılık, kalemşörlük gibi söylemlere maruz kalacağımı bilsemde buyrun halk sokakta hadi onlara kulak verin.....

Mevcut başkan Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'de ki iktidar dönemi öyle ve ya böyle bariz bir şekilde sona yaklışıyor.  Tunç Soyer'den ne İzmir'li memnun , ne  CHP Genel Merkezi,  yanına bir de  6 'lı masa seçim ittifakı eski ortakları koysan ....memnuniyet sıfır (0)
 En son bombayı bügün Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan da duyduk 
(Soyer Milli ve Atatürkçü değil) diyor Özdağ.

100.Yıl kutlamalarında ücretsiz gönüllü çalışma olduğu söylenilerek farklı algı yaratılıp arkasından gerçegin öyle olmadığı anlaşılan  bilmem kaç milyonluk Tarkan konserinden başka övündükleri, böbürlendikleri yok desek yeri var. 

Neredeyse hiç bir kesimin  İBB'den memnun olmadığı gerçeği tüm çıplaklığı ile ortada. Ütopik, gerçekçilikten uzak bir ton kağıt üzerinde hazırlanmış süslü proje...
sonuç yok yok yok. İzmir hakkettiği hizmeti bir türlü alamıyor.
Türlü bahaneler üreterek belediyecilik organizasyonunda hep bir eksiklik, aksaklık, hep bir bocalama. Hal böyle olunca  İzmir halkının net görüşleri ve bakış açısı hızla değişimi işaret ediyor. Otobüs-metro-vapur toplu taşıma seferlerinde kaoslar, gecikmeler öte yanda  korkunç bir trafik çilesi günün her saatinde fıkalı alternatifsiz yollar.  Bir çok nokta da lağım kokusuyla kaderine terkedilmiş bir İzmir tablosu çıkıyor karşımıza.  Hele ilçe belediyeler ile o koordinasyonsuzluk ve tembellik sendromu sorma gitsin. Üçbeş asfaltlama ile göz boyama   algıları halkta bıkkınlık ve yılgınlık yaratıyor. 
Bunlar İzmir halkının  görüşü abartmadan, üzerine hiç koymadan  direk aktarıyorum. Samimiyetle bir çok CHP seçmeninin de görüşleri bu yönde artık. 
Dillerde tek bir söylem o Ege'nin incisi İzmir'de.. böyle belediyecilik, böyle beceriksiz bir yönetim anlayışı Türkiye'nin hiç bir şehrinde yok. İzmir'li gerçekten isyan etme safhasına gelmiş...
İsyan ediyor...! 
Bıçak kemikte....!

İZMİR'Lİ DEĞİŞİM İSTİYOR
Bir çok isim siyasi kulislerde dile getirilse de en çok konuşulan isim olarak
İzmir'in yerlisi....
İzmir'de doğup büyümüş....
İzmir'de  3 dönem Milletvekilliği  bulunan  M.Atilla Kaya olduğuna çok kez şahit oldum. 

İzmir'de Başbakan, bakan düzeyinde adaylar gösterilmesine rağmen Akparti istediği sonucu bir türlü elde edemedi. 
Hal böyle iken ister istemez bu sefer yine olmaz, Akparti İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ni kazanamaz diyenlerde oluyor elbet. Alışılmış klişeleşmiş şu ceket assa kazanır CHP üflentisi bitti, bitecek. Ancak Akparti cephesinde yerli başkan  profil adayın hiç denenmemiş olması bu seçime yerli bir aday ile gidilmesi  farklılık gösterecek  gibi görülüyor ve yorumlanıyor. İzmir kamuoyunda M.Atilla Kaya isminin gündeme girmesinin sebepleri arasında ise şehirde ve ilçelerde  faaliyette olan STK'lar üzerinde yıllardır süren etkin sorun çözme, ilgili ve alakalı olması  gösteriliyor.  İzmirli seçmenin bu seçimde tamamen yerli ve tanınmış bir isim üzerinde hem fikir olacağı ve İzmir'de kim olsa kazanamaz ceket koy zihniyetinin tarihin tozlu raflarına kalkacağının, köklü bir değişimin zamanının geldiğinin mesajını halkın dillendirmesi ciddi bir mesajdır.   İzmir'li İzmirli'nin sorunlarını bilen İzmir için gecesini gündüzüne katan ve Ankara ile sıkı temasları kurabilecek bir Büyükşehir Belediye Başkanı istediğini artık her platformda haykırıyor adeta.  İzmir hakkettiği o dağlarınca çiçekler açan İzmir olmaya çok yakın gibi bu sefer. İzmir'li ödediği verginin hakkını istiyor. İzmir'li hayalperest projeler değil şehire nefes aldıracak yatırımlar istiyor. 
İzmir'li yerli ve çalıskan bir başkan profili görmek istiyor. Yakında gerçekleşecek Akparti Kongresi arkasından İzmir adayının netlik kazanacığı bir sürece gireceğiz. Akparti Genel Merkezi İzmir'li bir Büyük Şehir Belediye Başkan Adayıyla 2024'te seçime gidebilir.