Çok az bir zaman sonra muhtemelen açıklanacak ilk Büyükşehir Adayı İyi Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale olacak. Kulislerde başka isim henüz yok. İyi Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevi yürüten Ümit Özlale ise adaylık konusunda çıkan iddiaları yalanlamıyor!!

GENEL BAŞKAN AKŞENER DUYURDU
Genel seçimlerde ortak ittifak ile hareket eden 6'lı masanın seçimin kaybedilmesi ile yolların ayrılması sonrası 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in verdiği net mesaj ile 2024 Yerel Seçimlerinde partisinin kendi adayları ile seçimlere gireceğini duyurdu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul, Ankara ve İzmir'de üzerinde uzun zamandır ciddi bir çalışma gerçekleştirerek hazırladığı listeler arasında özellikle İzmir'de kurmayları arasında yer alan İyi Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale isminin ön planda olduğu genel merkez kaynaklarından edindiğim bilgiler arasında. 
ÜMİT ÖZLALE'Yİ TANIYALIM!
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yapan Ümit Özlale, 28 Nisan 1972 tarihinde Almanya'da  Holzheim'da  dünyaya geldi. Girit Türkü bir ailenin çocuğu olan  Ümit Özlale, 1990 yılında İzmir Fen Lisesinden mezun oldu.  Lisans eğitimini 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisat Bölümünde, daha sonra 1998 yılında ABD'de bulunan Boston College'da yüksek lisansını ve son olarak doktorasını 2001 yılında tamamladı.
Doktora sonrası 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyeliği görevine başladı.  2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanı aldı. 2009 yılından 2013 yılına kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, 2013 yılından itibaren Özyeğin Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı  ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. Günümüzde Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri veriyor.  2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab'in kurucu ortaklığı bulunuyor.

Ümit Özlale, Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğünde danışman olarak da görev yaptı, ayrıca Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile ortak projeler yürüttü. 2020 Eylül'de İyi parti rozeti takan Özlale sonrasında  katıldığı İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürütmeye başladı. Ümit Özlale, TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen Teşvik Ödülü’ne de layık görüldü. 
2024 Yerel Seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması genel merkez bilgilerine göre kesin gibi. Yerel seçimler öncesi bu hafta İzmir'de 10 gün sürecek bir program gerçekleştirecek Ümit Özlale'nin bu sürecte A takımını oluşturacağı ise gelen bilgiler arasında. Ne diyelim İzmir için hayırlısı olsun. CHP'nin  ceket siyaseti ile kazanırız hesapları alt üst olacak gibi bir hava şu an sokak ve tüm siyasi kulislerde konuşulan tek gündem desek yeri var.