Emekli maaşları temmuz ayında yüzde 42 oranında zamlanıp da yeni maaşlar yatmaya başlayınca bankalar arası promosyon yarışı da kızıştı.

     Emekli maaşları temmuz ayında yüzde 42 oranında zamlanıp da yeni maaşlar yatmaya başlayınca bankalar arası promosyon yarışı da kızıştı. Kimi bankalar emekli maaşını taşıyana 7500  liranın üzerinde promosyon taahhüt ederken, kimileri de promosyon ödemesinin yanında düşük faizli kredi imkânı ile kredi kartına ekstra bonus fırsatı sunuyor. Kamuda alınteri dökmeye devam eden işçi ve memur için ise durum çok farklı görünüyor. Bankalar ile imzalanan sözleşmelerde büyük kafa karışıklıkları mevcut. Bankalar tam anlamıyla bir kurnazlık peşinde. Karışıklıklardan ve sendikaların sessiz kalmasından istifade etme peşindeler. 2.500 TL üzeri maaş alan emekli promosyonuyla, aktif çalışan işçi ve memur maaş ortalaması 8.000 TL  üzeri olan kamu ve özel sektör çalışanı bir çok işçinin promosyonları aynı seviyede.

     Matematik teorilerini alt üst eden bu kafa karışıklıklar inin sorumlularının kim oldukları konusunda da ibreler ister istemez işçi ve memur çalışan haklarının savunucusu sendikalara çevriliyor. Her ay alınan düzenli aidatların karşılığında en azından bir açıklama yapma gereği bile duymayan sendikalara işçi ve memur öfke beslemeye başlamış durumda. Sendikaların kayıtlı ve tıkır tıkır aidatlarını aldıkları işçi ve memuruna sonuna kadar hizmet etmek z.o.r.u.n.d.a.d.ı.r. haklarını savunmak z.o.r.u.n.d.a.d.ı.r!!! Bakıyorsunuz kurumlar arası promosyon farklılıkları bile şuan oluşmuş durumda. Bir kurum çalışanı yeni anlaşmalarla 25.000 TL ye kadar promosyon alırken, diğer kurum çalışanı 5.000 TL promosyon almaya maruz kalmış. Arada afaki uçurumlar var. Her zamanki gibi hiçbir sendikadan da ses seda yok. İşçi ve memurun kafası karışık.

     İl Özel İdare, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının promosyon anlaşmaları 13.000 TL üzerinden yapılmış iken, Devlet Su işleri ve Karayolları personel promosyonları çok düşük seviyelerde kalıyor. Burada sendikaların harekete geçmesi kaçınılmaz oluyor. Azizim sorun şu! Sendikalarda tık yok. 

     Şimdi harekete geçme ve işçi memurun hakkını koparma zamanı, şimdi değil ise ne zaman?  sendikalar resmen uyuyor! Devlete karşı adeta meydan savaşı başlatan bir çok sendika söz konusu bankalar olunca sessiz kalması akıllarda ciddi soru işaretleri kalmasına sebep oluyor. Sadece cenaze ve düğün ilanı göndermek sendikacılık olmamalı. İşini hakkı ile veren sendikaların sayısı parmakla sayılır durumda. Ballı kaymaklı maaşlar, lüx makam araçlarının hakkını vermek gerekli,  işçi ve memur kısacası alınteri akıtan ve tek gayesi evine bir helal lokma götürme gayesi olan insanlara hizmet etmek zorundasınız!!!  Sizin asli göreviniz, aldığınız maaşın karşılığını vermek bunu gerektiriyor. Örnek teşkil edecek bir farklılık belirmekte fayda görüyorum.

     EĞİTİM-İŞ’TEN 25 BİN TL’LİK ANLAŞMA
     Eğitim-İş’in faaliyet gösterdiği Edirne’nin Keşan ilçesinde üç yıllığına imzalanan anlaşmada promosyon 25 bin 250 lira olarak belirlendi.  5000 TL nireeee, 25.000 TL nireee... Umarım yazımız diğer sendikalara harekete geçmek için bir vesile olur.

     Saygı ve sevgilerimle.