10.000 kamuda çalışan taşeron işçinin 2017  yılında kadro almasının üzerinden tam 5 yıl geçti. Kamuda taşeron istihdamı ise halen artarak devam etmekte.

10.000 kamuda çalışan taşeron işçinin 2017  yılında kadro almasının üzerinden tam 5 yıl geçti. Kamuda taşeron istihdamı ise halen artarak devam etmekte. Gerçek rakamlarla sadece güncel 12.000 Karayolları çalışanı taşeron işçi sayısı mevcut. Diğer kamu toplam sayıları ise 100.000’leri geçmiş durumda. Kamuda en çok taşeron istihdamının sağlandığı  Karayollarında daha önce kadrolaşma mücadelesi  Yol-İş Sendikası’nın 2010 yılında başlattığı mücadele ile başlamış ve başarı ile sonuçlandırılmıştı. Taşeron işçi istihdamının giderek artmasıyla örgütlü mücadele ve kadro talebi tekrar gündeme getirildi. Hazırlıklar ve çalışmalar bu doğrultuda hızla devam ediyor.

Taşeron işçiye kadro

Taşeron işçiye kadro formülü!

Kamuda taşeron şirketlerin elemanı olarak görev yapan ama asıl işlerde çalışan personel için müjdeli haberler yakında. Konu ile ilgili görüşüne başvurulan daha önceleri taşeron çalışanların  kadro almasında etkin rol üstlenen Yol - İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar konuyu şu ifadelerle özetlemiş "İlk etapta  Karayolları Genel Müdürlüğü merkezde ve taşra birimlerinde  çalışan 6 bin 417 taşeron işçisinin kadroya alınıp  işbaşı yapmalarını sağladık. Sonrasında ise, 3 bin 500 taşeron işçisinin kadroya alınmasıyla ilgili protokolü imzalayarak, yaklaşık 10 bin taşeron işçinin kadroya kavuşmalarını sağladık.

Karayollarımız, kendi hizmetlerini 20 bin norm kadrosuyla, kendi işçileriyle yapacak hale gelmiş oldu. Sendikamız gerçekleşen bu başarıyı 5 yıl süren çok yönlü bir mücadele sonucunda kazandı. Hatta bu mücadelemiz sayesinde kamuda çalışan   taşeron işçilerin tamamı, 2017 yılında yapılan düzenleme  ile kadrolarını aldılar.

Mutluyuz, huzurluyuz, gururluyuz.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçebilme imkanı, o dönem Türk - İş'in ve Türk - İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın etkin mücadelesi ve hükümetle yaptığı görüşmeler sonucunda, 4 Aralık 2017 tarihi itibariyle çalışmakta olan taşeron işçileri kapsadı.

Taşeron işçi sayısı tekrar arttı!!

 Yol – İş Sendikamızın verdiği hukuk mücadelesi ve yoğun gayretleri ile  1 milyona yakın kamu işçisine kadro imkanı yaratılmış oldu. Ancak bu kadro hakkı sağlanmakla beraber, gelin görün ki bugün tekrar taşeron işçileri kamuda  ağırlıklı olarak görev almaya başladılar. Kendi alanımız olan Karayolları Genel Müdürlüğü kapsamında bugün yaklaşık 12 bin taşeron işçisinin çalıştığına şahit oluyoruz’’

Önceki yıllarda etkin mücadele ile hukuk savaşını haklı olarak kazanılmasında öncülük gösteren Yol-İş Sendikası’nın faal bir şekilde yeni taşeronlarında kadrolaşma sürecinde etkin bir rol üstleneceğini ümit ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Ankara kulislerinde ise konu en üst düzeyde gündemde. Yakın kaynaklardan aldığım bilgiler doğrultusunda Türk-İş ve birçok sendikanın meseleyi yakından takip ettiği ve çalışmalar yürüttüğünü biliyorum. Tüm Kamu taşeron çalışanlarına kadro verilmesi konusu yakın bir gelecekte tekrar Türkiye gündemine girecektir.